eXTReMe Tracker
Uhvaćena "zver" u Novom Južnom Velsu u Australiji !

Uhvaćena “zver” u Novom Južnom Velsu u Australiji !

By on 12/08/2015

Ogromna tigar ajkula izvučena je na Tweed Coast-u, južno od Brizbejna, na samoj granici između Kvinslenda i Novog Južnog Velsa, u Australiji. “Zver” koju je savladao lokalni pecaroš Metju, dugačka je izmešu 4 i 5 metara, na osnovu slika postavljenih na Facebooku, a kako prenosi 9 News.

Tigar ajkula iz Istočne Australije

Tigar ajkula iz Istočne Australije ( Foto: Facebook)

Pecaroš, stanovnik Byron Bay-a, je sliku postavio na svoj Facebook profil, uz komentar ” Da, ovo je stvarno“, uz napomenu da je ulov ostvaren tri ili četiri dana ranije, a posle čega se ova fotografija sa ajkulom iz Istočne Australije, enormnom brzinom proširila društvenim mrežama.

Metju je rekao da uopšte nije bio siguran o kojoj vrsti je reč kada je izvukao iz vode, a tek po objavljivanju fotografije na društvenim mrežama saznao je da je reč o džinovskoj tigar ajkuli.

Kako prenose lokalni mediji, ova ajkula je odgovorna za mnogobrojne napade koji su se događali u poslednjih nekoliko meseci u tom delu Australije.


Metju je ispričao da je hteo iz vode da izvuče ajkulu čekićaru na koju je bio fokusiran, međutim u jednom trenutku se pojavila ogromna tigar ajkula i pred očima mu pojela plen koji je pokušavao da ulovi. Čekićara je imala oko pet metara.

Prema pisanju australijskih medija, meso uhvaćene džinovske tigar ajkule je prodato, a vilice i zube pecaroši su sačuvali kao suvenir.

Čeljusti tigar ajkule

Čeljusti tigar ajkule iz Australije

Centar za životnu sredinu navodi da je nekoliko vrsta ajkula izuzetno opasno po ljude, a među njima se nalazi i tigar ajkula.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Ukoliko još niste lajkovali stranicu Ribolovačkog Portala Srbije na Facebooku potražite nas OVDE.
Postanite član grupe Ribolovački Portal Srbije ,na Facebooku, i učestvujte u konstruktivnim diskusijama o ribolovu.
Ukoliko ne pratite Ribolovački Portal Srbije na Twitteru, potražite nas @RibolovSrbija.

Ribolovački Portal Srbije

About Ribolovački Portal Srbije

Ribolovački Portal Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook