eXTReMe Tracker
Uhvaćen "GRABULJAŠ" u Čitluku na Zapadnoj Moravi

Uhvaćen “GRABULJAŠ” u Čitluku na Zapadnoj Moravi

By on 16/02/2013

Uhvaćen “GRABULJAŠ” u Čitluku na Zapadnoj Moravi.

Ribocuvarska Služba iz Kruševca, Rasina PLUS d.o.o, je 10.02.2013 je u Čitluku na Zapadnoj Moravi naišla na ribokradicu, koji je pecao ribe i ispod mere, i iznad maksimalne dnevne dozvoljene kolicine, i na nedozvoljen način. U stvari radi se o “grabuljašu” koji je nekoliko puta pre toga pokušao i uspeo da pobegne ribočuvarima Rasine PLUS d.o.o. Na licu mesta je napisana krivicna prijava, i poslata sudiji za prekršaj.
Napominjemo, da se, po izvoru iz Rasine PLUS d.o.o, radi o pedesetak primeraka ribe ispod minimalne dozvoljene lovne mere, što ukazuje na to da se radi o ozbiljnom prekršaju, koji na osnovu zakonom predviđene novčane kazne (po jednom primerku upecanom ispod mere), ima razmere krivičnog dela.

Uhvacen grabuljas i ribokradica na zapadnoj moravi

Uhvaćen grabuljaš sa preko 50 primeraka ribe ispod mere

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Ukoliko još niste lajkovali stranicu Ribolovačkog Portala Srbije na Facebooku potražite nas OVDE.
Postanite član grupe Ribolovački Portal Srbije ,na Facebooku, i učestvujte u konstruktivnim diskusijama o ribolovu.
Ukoliko ne pratite Ribolovački Portal Srbije na Twitteru, potražite nas @RibolovSrbija.

Ribolovački Portal Srbije

About Ribolovački Portal Srbije

Ribolovački Portal Srbije.

9 Comments

 1. Janjo

  05/12/2013 at 21:38

  ZA SVAKU POHVALU.
  SAMO TAKO NASTAVITE I DALJE DA OTERAMO LOPOVE SA VODA SRBIJE.

 2. VITKO

  03/09/2013 at 00:07

  Ribolovačka Služba u Kruševcu samo delimično postiže valjane rezultate.Činjenica je da i dalje postoje kradje koje se dogadjaju i to u nekim slučajevima se stiče utisak da se pojedincima dopusta da desetkuju riblji fond mrežama.Naravno,sve to uz ,,blagoslov,, pojedinaca upravo iz ribočuvarske službe.Osim toga,na jezeru Ćelije je opšte rasulo.Ljudi pecaju svakodnevno ribu ispod mere i to niko ne sankcioniše.Čak blagonaklono gledaju na ljude koji su uzurpirali i praktično nedozvoljeno naselili obalu.Zbog raznih drvenih kuca i vikendica,najbolja mesta su tako zauzeta da prakticno ,,vlasnik,, objekta polaze sva prava.Kuće su gradjene tako da su mnoge do same vode,pa mnogi Kruševljani više i ne dolaze da pecaju na tom Jezeru.
  Da nesreća bude veća,na tom jezeru koje Kruševljani koriste za vodu i jos nekoliko gradova,patroliraju motorni čamci i razni vodeni skuteri.Ukratko,situacija je očajna,a ta ista ribolovačka služba nije ni pokušala da sve to spreči makar i preko institucija koje su nadležne za to.To je njihovo moralno pravo.Kad se sve to popravi i dovede u red i ja ću čestitati našim ribočuvarima.Dotle,mišljenja sam da samo troše naše pare od dozvola,a ne obavljaju svoj posao kako bi to trebalo da rade.

 3. pero

  15/03/2013 at 21:32

  pustite ljude nek se prehrane jer pola njih su socijalni slucajevi

  • milan

   24/03/2013 at 18:40

   Super, znaci po tvom ajmo svi u Maxi i tempo i svako po jednu sunku ili pecenicu pa pravac kuci i nikom nista?

 4. Dragan

  17/02/2013 at 01:32

  Svaka čast ribolovačkoj službi iz Kruševca, zbog Vas i vredi vaditi dozvolu. Sve pohvale. Ovamo na jugu čisto bacanje novca.

 5. ivan

  16/02/2013 at 22:18

  objavite mu ime i prezime i sliku ako imate

  • Ribolovački Portal Srbije

   Ribolovački Portal Srbije

   16/02/2013 at 22:51

   To ćemo pokušati da dobijemo od Ribočuvarske Službe Kruževac “Rsnina PLUS d.o.o”
   Nažalost, to je moguće tek pošto sve ovo dobije sudski epilog, jer su po zvničnom zakonodavstvu Srbije, svi nevini dok se na sudu ne dokaže drugačije.
   Ovo je svakako dovoljno materijala, za osudu i adekvatnu kaznu.
   Pozdrav.

   • Dragan

    17/02/2013 at 01:29

    Kada će ovako na J.Moravi da uhvate nekog, ima ih na stotine, ustvari 90 % njih pecaju na dve udice!? Svi grabuljaju i nikom ništa. SRAMOTA!!!

   • Jad i beda

    27/02/2017 at 11:53

    A šta ćemo sa prodajom smuđevine na tom istom jezeru?! Javna je tajna da se mrežama lovi, i to sve u saradnji sa ribočuvarima!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook