eXTReMe Tracker
Udicom po svetu sa Vanjom Grbićem

Udicom po svetu sa Vanjom Grbićem

By on 06/11/2014

Emisija „Udicom po svetu sa Vanjom Grbićem“ je zabavno edukativni serijal, iz oblasti sportskog ribolova, ekologije, turizma i kulture. Po uzoru na modele svetskih televizija: „Disovery, National Geographic, Animal Planet“ i sličnih. Pomenuti serijal je koncipiran autentičnim dramaturškim rukopisom, čija je ciljna grupa široki auditorijum, kako u zemlji tako i u zemljama regiona, Evrope i sveta.

Evo šta autori serijala “Udicom po svetu”, kažu dalje o ovom projektu:

Ako se uzme u obzir ko je na čelu projekta, odnosno ko je idejni tvorac serijala, ako se sagleda raznolikost svih rubrika koje se zapravo bave ribolovom kroz jedan “drugi plan”, prijatniji i sasvim novi (koji ima za cilj da priđe svakom, bez obzira na stavove o ribolovu) i konačno, ako se sabere i to koje će sve ličnosti iz javnog života kroz rubrike “Sprotski ribolov sa…” i “Žene na vodi” promovisati ideju sportskog ribolova i očuvanja životne sredine, onda je cilj osvajanja širokog auditorijuma u okvirima realnog očekivanja. Kroz glavne rubrike „Tereni“ i „Patrola“ ekipa serijala nas u svakoj epizodi upoznaje sa lepotama prirode, ribljim vrstama i njihovim karakteristikama, a ujedno nam pokazuje i odlučnu borbu protiv svih oblika krivolova, prvenstveno na celokupnoj teritoriji Republike Srbije. Podrubrike: „Edukacija, Kuvar, Žene na vodi, Turizam i kultura, Sportski ribolov sa…“ ići će u zavisnosti od toga da li je epizoda sa terenima u inostranstvu ili na domaćem terenu. Dakle, kada su epizode vezane za terene u Srbiji, pored glavnih rubrika obavezno će ići podrubrike: „Edukacija“ i „Sportski ribolov sa…“. Epizode sa terenima u inostranstvu, pored glavnih rubrika sadržaće podrubrike: „Turizam i kultura“ i „Žene na vodi“. Podrubrika „Kuvar“ kao veoma kratka forma umetaće se bilo gde, nezavisno da li je domaći ili strani teren u epizodi. Serijal u prvoj sezoni ima 12 epizoda. Otpočinje sa epizodom terena u Srbiji i tako se do desete naizmenično smenjuju epizode u zemlji i inostranstvu. Epizode 11 i 12 su specijali prve sezone i njihova celokupna radnja se odvija u Kongu (Afrika).
Tajming epizode ne prelazi 25 minuta, tako da je prosek trajanja rubrika oko 5 minuta. Sve rubrike su zasebne celine (poput mini filmova) i kao takve imaju uvod, razradu i epilog. Serijal nije tipičan formatima koje smo imali prilike da gledamo zadnjih godina. Pored svega navedenog odlikuju ga i igrani segmenti, koji će se često pojavljivati tokom sezone. Konačno, sama estetika odnosno stil za koji su se odlučili protagonisti ideje bliskija je igranoj formi po načinu snimanja.

A mi kažemo, konačno i u Srbiji nešto što će uključiti više od jednog čula kod ljudi, kada je u pitanju, kako borba za očuvanje i održivi razvoj ribljeg fonda, tako i borba za očuvanje životne sredine generalno. Bravo za scenariste i producente Vanju Grbića ( o čijem smo zalaganju i ranije pisali) i Marka Dabića – koji pritom potpisuje i režiju ovog serijala, potom, kamermanu i montažeru Milošu Miloševiću, direktoru fotografije Aleksandru Bogdanoviću, ljudima zaduženim za ton i rasvetu, Vladimiru Neneziću i Dušanu Umetu, te kompozitoru Novaku Aškoviću. Svaka čast i ostatku ljudi koji čine ekipu koja je radila, i dalje radi, na realizaciji jednog ovakvog projekta.

Sa nestrpljenjem očekujemo da ovaj serijal krene …

Izvor: YouTube  Foto: YouTube (ScreenShot)

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Ukoliko još niste lajkovali stranicu Ribolovačkog Portala Srbije na Facebooku potražite nas OVDE.
Postanite član grupe Ribolovački Portal Srbije ,na Facebooku, i učestvujte u konstruktivnim diskusijama o ribolovu.
Ukoliko ne pratite Ribolovački Portal Srbije na Twitteru, potražite nas @RibolovSrbija.

Ribolovački Portal Srbije

About Ribolovački Portal Srbije

Ribolovački Portal Srbije.

One Comment

  1. sasa vujin

    24/11/2016 at 23:31

    ova epizoda je skroz koretna. Ja kao amater ribolovac mislim da ima mnogo potencijala sto bi rekli menageri.
    VANJA tebi svaka cast ovo sto ti radis za ocuvanje prirode je fantasticno.samo kada bi i ostale javne licnosti a i vlada krenule tim putem, drzava bi imala extra zaradu od PECANJA kao oni to zovu. Ja svog sina koji je hiper aktivan po dijagnozi vodim na pecanje svaki vikend. ALI nakraju sam se ja zaraziju.

    pozdrav ekipi BISTRO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook