eXTReMe Tracker
Solidan nastup Temerinaca u Mađarskoj na IV Amaterskom Bojli Kup Maconka

Solidan nastup Temerinaca u Mađarskoj

By on 07/05/2013

Od 25. do 28. aprila je po četvrti put organizovano međunarodno takmičenje u lovu šarana na predivnom jezeru Maconka u Mađarskoj. Takmičenje je organizovano pod nazivom  IV Amaterski Bojli Kup Maconka. Prema rečima upravnika jezera, amaterskim se moze nazvati isključivo prema visini kotizacije,sto iznosi 170 evra,i nema novčanih nagrada, a nikako prema ostvarenim ulovima ekipa!

Pored ekipa iz Mađarske, Slovačke i Rumunije prisustvovala je i jedna ekipa iz Srbije, tačnije iz Temerina pod imenom EXTRA CARP TEAM. Pecalo se 72 sata u ne baš idealnim uslovima, kad se uzme u obzir da se riba uveliko mrestila za sve vreme takmičenja, tako da su se uglavnom lovili sitniji primerci. Na jezeru veličine 65,4 hektara ekipe su bile podeljene u tri sektora.

Način izvlačenja je bio nesvakidašnji ali veoma interesantan.

Naime, posle izvučenog prvog broja, koji označava redosled izvlačenja, usledilo je izvlačeje startnih pozicija. Ako se ekipi ne sviđa izvučeni startni broj, može da ga vrati u roku od 20 sec. i izvuče drugi, koji se mora zadrzati. U veoma jakoj konkurenciji je Temerincima ipak pošlo za rukom da na poziciji A/9 ulove nekoliko kapitalnih primeraka, i tako dođu do 5. mesta, što se ne može smatrati lošim rezultatom, kada se zna da je učestvovalo 32 ekipa. EXTRA CARP TEAM je ulovilo 169,80 kg šarana, jednog soma od 16 kg, nekoliko jesetri od 2 – 4 kg, nekoliko krupnih deverika …

Pogledajte galeriju slika sa ovog takmičenja:

Naravno, bodovali su se samo šaran i amur.

Momci iz Temerina su koristila paletu tonućih i plivajućih boila Extra Carp, i kao što se i vidi iz priloženog, skoro su se svim vrstama riba dopale.

Na nivo organizacije učesnici imaju samo reči hvale. Neki domaći organizatori takmičenja bi mogli dosta toga da nauče od severnih komsija, kaže Tibor Balog član ekipe EXTRA CARP TEAM.

Inače, Ekipu EXTRA CARP TEAM-a čine: Tibor Balog vlasnik poznate firme FAZAN iz Temerina, Hunor Balog i Ištvan Horak.

Izveštava: Tibor Balog, Temerin

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Ukoliko još niste lajkovali stranicu Ribolovačkog Portala Srbije na Facebooku potražite nas OVDE.
Postanite član grupe Ribolovački Portal Srbije ,na Facebooku, i učestvujte u konstruktivnim diskusijama o ribolovu.
Ukoliko ne pratite Ribolovački Portal Srbije na Twitteru, potražite nas @RibolovSrbija.

Ribolovački Portal Srbije

About Ribolovački Portal Srbije

Ribolovački Portal Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook