eXTReMe Tracker
Pušteno 230 kilograma mlađi pastrmke u vode “Golije”

Pušteno 230 kilograma mlađi pastrmke u vode “Golije”

By on 21/11/2014

U bistre reke Parka prirode „Golija“ pušteno je 230 kilograma ili 18.000 jedinki mlađi autohtone potočne pastrmke prosečne težine 12 grama.

Nacionalni park Golija

Nacionalni park Golija

Investicija je vredna 570.000 dinara, a poribljavanje je povereno mrestilištu „Braduljica“ koje posluje u okviru organizacije sportskih ribolovaca „Moravica“ iz Ivanjice.

Polovina, 9.000 jedinki završilo je u Moravici (Gleđička i Vučačka reka), Studenica je poribljena u Devićima na mestu Ledni vir. Druga polovina puštena je u reku Studenicu na mestu Slatina kod manastira Studenica u opštini Kraljevo, u opštini Raška poribljena je Brvenica kod Gradca i u Novom Pazaru Deževska reka na mestu Vranovina – rekao je upravnik “Golije” Rade Vranić.

Pogledajte samo deo tih revira:
[flgallery id=23 /]

On je dodao da sledeće godine očekuje zeleno svetlo za sportski ribolov u nacionalnom parku.

Golija je oko 300 km udaljena od Beograda, 40 km jugozapadno od Ivanjice i 32 km severno od Novog Pazara. Golija je dobila ima po svojoj veličini /golema planina/. Poseban doživljaj predstavlja poseta Dajičkom ili Tičar jezeru ili Košaninovom Jezeru, koja se nalaze u oblasti netaknute prirode Golije. Golija je bogata vodama i ima preko 100 izvora. Golija je bogata šumskim plodovima, a registrovano je oko 100 vrsta lekovitog bilja. Staze Golije su lake za hodanje. Visinske razlike Golije traže malo bolju kondiciju. Koristite patike, bolje duboke. Dužina kružnih pesackih staza je 9 i 12 km i kreću od Golijske reke. Za ove predele Golije su vezane brojne legende….

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Ukoliko još niste lajkovali stranicu Ribolovačkog Portala Srbije na Facebooku potražite nas OVDE.
Postanite član grupe Ribolovački Portal Srbije ,na Facebooku, i učestvujte u konstruktivnim diskusijama o ribolovu.
Ukoliko ne pratite Ribolovački Portal Srbije na Twitteru, potražite nas @RibolovSrbija.

Ribolovački Portal Srbije

About Ribolovački Portal Srbije

Ribolovački Portal Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook