eXTReMe Tracker
Počela prodaja ribolovačkih dozvola za 2015.

Počela prodaja ribolovačkih dozvola za 2015.

By on 07/02/2015

Od danas su skoro svi korisnici (njihovi prodavci i distributeri) u Srbiji, počeli sa prodajom ribolovačkih dozvola za rekreativni ribolov za 2015. godinu.
KONAČNO !
Bez obzira da li kupujete “jedinstvenu”, doplatnu (ili više njih), ili sve njih zajedno, podsećamo vas, da odlukom Ustavnog suda od 14.03.2013. godine, plaćanje članarine nije obavezna kategorija, i da je NE MORATE platiti ukoliko niste zadovoljni radom korisnika kome plaćate dozvolu.
Druga, jako bitna stvar jeste, da je odlukom Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, od 23. septembra 2014. “Pravilnikom o visini troškova za izdavanje godišnje dozvole za rekreativni ribolov” (“Sl. glasnik RS”, br. 107/14), propisna cena jedinstvene ribolovačke dozvole za bavljenje rekreativnim ribolovom u iznosu od 6000 dinara, i niko ne sme da je naplaćuje skuplje.
Ovo napominjemo, jer su nam se neke kolege javile sa informacijom da pojedini korisnici naplaćuju dozvolu preko Zakonom propisane cene od 6000 dinara.

NAPOMENA:
Uslov korisnika da se plaćanjem članarine dobije mogućnost kupovine dozvole na više mesečnih rata, je nešto drugo, ne podrazumeva ovo iznad napisano, i svako od kolega kome to odgovara – tu mogućnost prihvata samostalno.
Dakle, to ne znači da je platio skuplju dozvolu, već da je iskoristio pravo da plaćanjem članarine (kao član) dobije mogućnost plaćanja dozvole u više mesečnih rata.

Pravilnik o visini troškova za izdavanje godošnje dozvole za rekreativni ribolov za 2015. godinu
Odluka Ustavnog suda o ukidanju članarine
Ostali važeći Zakoni, Pravilnici, Odluke i Naredbe o ribolovu

Podsećamo i to, da pojavom dozvola za rekreativni ribolov za 2015. godinu, prestaje da važi odluka o mogućnosti pecanja sa dozvolom iz 2014. i da jedino kupovina ribolovačke dozvole za 2015. daje mogućnost bavljenja ribolovom i u ovoj godini, te da odricanje od dozvole, znači i odricanje od pecanja, ili pecanje uz svesno kršenje Zakona, i spremnost na sankcije koje na osnovu toga slede.

Budite uvek nasmejani i veseli kada u ribolov krenete, a uvek čistog obraza i mirne savesti kada se iz njega vraćate.

Nikola Jovanović
Glavni urednik

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Ukoliko još niste lajkovali stranicu Ribolovačkog Portala Srbije na Facebooku potražite nas OVDE.
Postanite član grupe Ribolovački Portal Srbije ,na Facebooku, i učestvujte u konstruktivnim diskusijama o ribolovu.
Ukoliko ne pratite Ribolovački Portal Srbije na Twitteru, potražite nas @RibolovSrbija.

Ribolovački Portal Srbije

About Ribolovački Portal Srbije

Ribolovački Portal Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook