eXTReMe Tracker
Održan LORD Kup 2016 - Lord Kup 2016 održan na reviru Mika Alas ..

Održan LORD Kup 2016

By on 03/07/2016

Nakon prošlogodošnjeg prvog LORD Kupa 2015, u organizaciji istoimenog udruženja sportskih ribolovaca (LORD), kada je ovo takmičenje i rođeno, juna tekuće godine, organizovano je i drugo po redu takmičenje u šaranskom ribolovu na reviru Mika Alas u Beogradu, pod nazivom LORD Kup 2016.

Protokol Takimečenja LORD Kupa 2016

Protokol Takimečenja LORD Kupa 2016

Kako su neke dečje bolesti  “preležane” (sa svakako fenomenalno organizovanim prošlogodišnjim kupom), ove godine je organizator dočekao ekipe godinu dana iskusniji i daleko spremniji, u onim segmentima organizacije koje su se dale popraviti u odnosu na 2015. godinu, a sve u cilju stvaranja besprekorne takmičarske atmosfere i neophodnih uslova za nesmetano pecanje i takmičenje.

Dakle, okupio se isti broj ekipa (11) kao i na prvom kupu (od kojih neke i sa ponovljenim učešćem i ove godine), čiji su se predstavnici okupili na “Miki” oko zapisničkog stola 11. juna tačno u 6 časova. Uglavnom iz Vojvodine i sa područja Beograda, kada se i pristupilo žrebu koji je na sledeći način podelio pozicije ekipama:

Žreb lista i takmičarske ekipe LORD Kupa 2016

Žreb lista i takmičarske ekipe LORD Kupa 2016

Da sve bude regularno i po protokolu zaslužna su lica i sudije u sledećem sastavu:

PREDSEDNIK KOMISIJE  –  Boban Popović
PREDSEDNIK UDRUŽENJA LORD  –  Marko Dabić
GLAVNI SUDIJA  –  Goran Božić
SUDIJA ZA EVIDENCIJU – Petar Sovilj
SUDIJA ZA EVIDENCIJU – Marko Jovanović
SUDIJA ZA MERENJE  –  Dušan Umet
SUDIJA ZA MERENJE  –  Miroslav Milovanović

U 06:30h – na prvi znak startnog sudije, ekipe su krenule ka svojim pozicijama, a tačno u 07:00h – nakon drugog znaka, kako su to propozicije takmičenja i predviđale, počelo je prihranjivanje i pecanje. U 20h, trinaest sati nakon početka – treći znak sudije (o)značio je kraj takmičarskog dela LORD Kupa 2016.

Ekipe su ukupno ostvarile ulov od 33 jedinki sa ukupnom težinom od 459,56kg,  što je prosečno skoro 14kg po komadu. Preciznije 13,92 kg.

Tako je, gledano u brojkama, na ovogodišnjem kupu isti broj ekipa kao i prošle godine (11), za dva sata pecanja duže u odnosu na prvi LORD Kup, upecalo mnogo manje riba, jer je na LORD Kupu 2015 upecano ukupno 121 riba, ali je prosečno pecano većih komada, pa je tako ovogodišnji prosek 13,92kg za razliku od prošlogodišnjih  11,84kg, što je prosečno za 2 kilograma više u korist ovogodišnjeg kupa.

Ubedljivu pobedu odnela je ekipa CT “Skela” a evo kako konačno izgleda tabela ostvarenih ulova:

 Rezultati i konačan plasman 
Carp timKomadaUkupna težina
CT "SKELA"21289,6
CT "VIDRA"456,4
CT "PANČEVO"349,06
CT "LORD"224,9
CT "KOVIN"114,3
CT "STORM"113,8
CT "HALOS SLANA SOBA"111,5
CT "KEČIGA"//////
CT "DVE BITANGE I PRINCEZA"//////
CT "TWO FAST FOR YOU"//////
CT "CARP PRO-AMATER"//////
Ukupan ostvaren ulov
33459,56

I na samom kraju ali ne i manje bitno, nakon propizicija, sudija, takmičarskih ekipa i ostvarenih ulova, treba pomenuti i ko su sponzori  koji su omogućili fenomenalnu organizaciju i održavanje drugog po redu, LORD Kupa. Tu su vinarija “Duša” iz Kladova kao generalni pokrovitelj kupa a zasluge da hrane i pića ima u izobilju pripadaju kafani “Bitolj” kao pokrovitelju ceremonijalnog dela dana i svečanosti koja je usledila nakon samog takmičarskog dela, kada su proglašeni pobednik, ostali dobitnici nagrada i dodeljeni peghari i zahvalnice,  za šta je bila zadužena, ko bi drugi – nego Sandra Dimić. Naša World Carp Girl iz 2012.

Udruženje sportskih ribolovaca LORD omogućilo je da LORD Kup 2016 bude produkcijski ispraćen na najvišem nivou. Celokupno takmičenje zabeležilo je nekoliko televizijskih kamera, podvodnih kamera, koje uz kadrove iz vazduha koje su napravljene dronom garantuju vrhunski video performans LORD Kupa 2016.

Sve ovo ukazuje na fenomenalno organizovan LORD Kup 2016. i najavljuje svaki naredni sve bolji i bolji…

Uz kadrove ovogodišnjeg LORD Kupa, pozdrav do narednog, trećeg, u 2017. – BISTRO !

Nikola Jovanović
glavni urednik

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Ukoliko još niste lajkovali stranicu Ribolovačkog Portala Srbije na Facebooku potražite nas OVDE.
Postanite član grupe Ribolovački Portal Srbije ,na Facebooku, i učestvujte u konstruktivnim diskusijama o ribolovu.
Ukoliko ne pratite Ribolovački Portal Srbije na Twitteru, potražite nas @RibolovSrbija.

Ribolovački Portal Srbije

About Ribolovački Portal Srbije

Ribolovački Portal Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook