eXTReMe Tracker
Novogodišnja nagradna igra

Novogodišnja nagradna igra 2013/14

By on 27/11/2013

Poštovani prijatelji  Ribolovačkog Portala Srbije i ljubitelji ribolova,

Evo smo na izmaku još jedne kalendarske godine, i na pragu Nove 2014. za koju se nadamo da će biti mnogo zdravija, srećnija i prosperitetnija od ove prethodne.Na kraju ove godine, zaista želimo da vam zahvalimo što ste i u 2013. kao i u godini pre nje, bili sa nama i uz nas, i onda kada smo svi bili raspoložni i pričali o ribolovu i lepotama ovog sporta, ali i onda kada smo se zajednički trudili da spasimo ovaj sport i životnu sredinu od onoga što nikako ne bi smelo da bude deo ribolova, ali na žalost jeste.

Naime, odlučili smo da za vas organizujemo Novogodišnju nagradnu igru, u kojoj ćemo se podsetiti svigh lepih trenutaka i fotografija sa ulovima iz 2013. godine, i nagraditi ih, kako bi u 2014. zakoračali sa još više elana, kada je ovaj sport u pitanju.

U narednih nekoliko reda se upoznajte sa propozicijama i pravilima nagradne igre.

Novogodisnja NAGRADNA IGRA Ribolovackog Portala Srbije

Prijavite se i osvojite vredne nagrade

SPONZORI NAGRADNE IGRE:

Generalni sponzor:
MASTERBIH

Organizator i sponzor:
Ribolovački Portal Srbije

Medijski sponzori:
Ribolovački Blog (www.ribolovacki.blogspot.com)
Informativni Portal “Srbija OnLine” (www.srbijaonline.rs)
Masterbih (www.masterbih.com)
Portal “Pecaroši” (www.pecarosi.com)

Zainteresovani sponzori se mogu javiti sve vreme trajanja nagradne igre, i na taj način uvećavati nagradni fond.

TRAJANJE, PRIJAVA I NAČIN GLASANJA:

– Nagradna igra počinje u ponoć 01.12.2013. i traje do 31.12.2013 u ponoć.
– Proglašenje pobednika je 03.01.2014. godine.
– Prijavu i željenu fotografiju sa ulovom šaljete na e-amil info@ribolov.co.rs, od početka nagradne igre  01.12.2013. u ponoć pa sve do 15.12.2013. u ponoć.
– Nakon toga, više neće biti moguće poslati fotografiju i prijaviti učešće.
16.12.2013. u 20:00h  počinje glasanje. Ovim se obezbeđuje regularnost glasanja i ista pozicija za sve učesnike kada je glasanje u pitanju ( i za one koji su prijavu poslali 01.12 i za one koji su se prijavili 15.12)
– Sliku pošaljite sa sledećim podacima ( Ime i prezime, e-mail, Mesto stanovanja, Poštanski broj, Tačna adresa – ulica i broj, Mesto  i voda ostvarenog ulova, Vrsta i težina ribe, Tehnika i mamac kojima je ulov ostvaren). Naslov: ZA NAGRADNU IGRU.
– Glasanje će biti putem ankete, koje će se odvijati na Ribolovačkom Portalu Srbije, pri čemu će svako moći da glasa samo jednom, štikliranjem broja slike za koju želi da glasa.
– Šaljite čiste i kvalitetne fotografije, sa punom rezolucijom (min. 1024x768px), težine do 5 MB u jpg formatu, napravljene pored vode gde je ulov ostvaren ili u neposrednoj blizini koja oslikava prirodno stanište ribe. Slike sa mrtvim, prljavim, blatnjavim i krvavim ribama, te slike napravljene u dvorištu, kupatilu, garaži, podrumu, na ulici ili bilo kom okruženju koje ne oslikava prirodno stanište ribe, neće biti objavljene, i neće ući u konkurenciju za nagradu. Ovim želimo dodatno promovisati C&R ribolov i zaštitu ribljeg fonda.

DOBITNICI:

– Biće nagrađeno ukupno 10 učesnika, čije fotografije imaju najviše glasova publike.
– Prva dva mesta i ujedno glavne nagrade određuje dvočlani žiri, koga čine po jedan član generalnog sponzora i organizatora nagradne igre, a koji moraju biti iz TOP 10 izabranih od strane publike. U slučaju pojave još kojeg velikog sponzora, dodeljuje mu se uloga žirija.
–  Pozicije od 3 do 10 mesta se određuju hronološki na osnovu broja glasova publike.

NAGRADNI FOND I NAGRADE:

Nagradni fond ove nagradne igre je minimum 300 evra ( a može biti i veći u zavisnosti od priliva sponzora tokom trajanja nagradne igre), a nagrade će biti podeljene u robnoj protivvrednosti  kompanije Masterbih, ribolovačkog pribora ostalih proizvođača, kao i reklamnog materijala Ribolovačkog Portala Srbije.

– 1. mesto (nagrada žirija) osvaja Masterbih proizvode u vrednosti od minimum 100 eura, plus reklamni materijal Ribolovačkog Portala Srbije, kao i ribolovački pribor ostalih proizvođača.
– 2. mesto (nagrada žirija) osvaja Masterbih proizvode u vrednosti od minimum 50 eura, plus reklamni materijal Ribolovačkog Portala Srbije, kao i ribolovački pribor ostalih proizvođača.
– 3-10 mesto (nagrade publike) osvajaju Masterbih proizvode u vrednosti od minimum 10 eura, plus reklamni materijal Ribolovačkog Portala Srbije, kao i ribolovački pribor ostalih proizvođača.

NAPOMENA:
Vrednost nagrada je izražena u novčanoj protivvrednosti, jer želimo da nakon završetka nagradne igre i objavljivanja pobednika, istim dodelimo nagrade na osnovu ulova koji su ostvarili i tehnike koju su pri tom koristili, kako bi im nagrada bila adekvatna tehnici kojom pecaju i tako bila od pune koristi.Dakle, da nagrađenima stigne prava nagrada za njih.

SREĆNO I BISTRO I U 2014. GODINI !!!

Nikola Jovanović
Glavni urednik

Ukoliko još niste lajkovali stranicu Ribolovačkog Portala Srbije na Facebooku potražite nas OVDE.
Postanite član grupe Ribolovački Portal Srbije ,na Facebooku, i učestvujte u konstruktivnim diskusijama o ribolovu.
Ukoliko ne pratite Ribolovački Portal Srbije na Twitteru, potražite nas @RibolovSrbija.

_____________________________________________________________________________________

Poštovani učesnici Novogodišnje nagradne igre, evo konačnog poretka na osnovu glasova publike. Ukupno je bilo 2.493 glasa, a prvih 10 je respoređeno ovako.

R. br. fotografije
Ime i prezime
Broj glasova
Procenti
8
Stefan Bogdanović
454
18,21%
7
Ilija Jerotijević
336
13,48%
11
Petar Radojević
330
13,24%
21
Srdjan Tomić
266
10,67%
2
Vladan Milutinovic
246
9,87%
4
Ivan Karalić
169
6,78%
1
Dragan Trikić
124
4,97%
5
Ivan Ranđelović
102
4,09%
9
Darko Todosijević
86
3,45%
13
Nevena Aleksić
79
3,17%

Na osnovu pravila nagradne igre, a uzimajući u obzir sledeća merila:
kvalitet slike, kompoziciju, prirodu, okruženje, odnos prema fotografisanoj ribi u skladu sa osnovnom namerom – a to je promocija C&R, dakle, strogo vodeći računa da se na ribi koja se nalazi na pobedničkim fotografijama ne vide ostaci prljavštine i/ili tragova vezivanja, povreda, krvi, te da na istim budu isključivo žive ribe, žiri je doneo sledeću odluku:

Prvo mesto i glavnu nagradu ( MASTERBIH proizvode u vrednosti od 100€) dobija fotografija prijavljena pod rednim brojem 13. Na slici je Nevena Aleksić iz Malog Zvornika, a fotografiju je napravio Miodrag Ćirić, takođe iz Malog Zvornika.
Drugo mesto i drugu nagradu po vrednosti (MASTERBIH proizvode u vrednosti od 50€) je pripalo Petru Radojeviću iz Smederevske Palanke, na fotografiji pod rednim brojem 11.

Od 3. do 10. mesta rangirane su fotografije na osnovu glasova publike i one osvajaju utešne nagrade (MASTERBIH proizvode u vrednosti od 10€)

Dakle, konačna rang lista izgleda ovako:

Plasman
Osnov
R.br. fotografije
Ime i prezime
1
Žiri
13
Nevena Aleksić
2
Žiri
11
Petar Radojević
3
Publika
8
Stefan Bogdanović
4
Publika
7
Ilija Jerotijević
5
Publika
21
Srđan Tomić
6
Publika
2
Vladan Milutinović
7
Publika
4
Ivan Karalić
8
Publika
1
Dragan Trikić
9
Publika
5
Ivan Ranđelović
10
Publika
9
Darko Todosijević

Nagrađeni, svoje nagrade ( u najavljenoj novčanoj protivvrednosti ) mogu očekivati na kućnu adresu tokom druge polovine januara 2014. U slučaju potrebe za dodatnim informacijama, kontaktiraćemo Vas putem e-maila koji ste ostavili prilikom prijave za nagradnu igru.

Ovim je završena Novogodišnja nagradna igra Ribolovačkog Portala Srbije. Pobedniku i drugoplasiranom čestitamo na zasluženoj pobedi i osvajanju jedne od dveju glavnih nagrada, ostalim nagrađenim učesnicima čestitke na osvojenim nagradama na osnovu glasova publike, a svima onima koji sada nisu uspeli da plasmanom dođu do nagrade, više sreće naredni put.

A do narednog puta, i neke nove nagradne igre, puno zdravlja, sreće, ljubavi, blagostranja, izlazaka na vodu i ostvarenih ulova, kao i puno lepih fotografija za uspomenu u 2014.

BISTRO !

Nikola Jovanović
Glavni urednik

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Ukoliko još niste lajkovali stranicu Ribolovačkog Portala Srbije na Facebooku potražite nas OVDE.
Postanite član grupe Ribolovački Portal Srbije ,na Facebooku, i učestvujte u konstruktivnim diskusijama o ribolovu.
Ukoliko ne pratite Ribolovački Portal Srbije na Twitteru, potražite nas @RibolovSrbija.

Ribolovački Portal Srbije

About Ribolovački Portal Srbije

Ribolovački Portal Srbije.

55 Comments

 1. Petar Radojevic

  12/02/2014 at 13:15

  Zahvaljujem se Ribolovackom portalu Srbije kao i Masterbih-u, na odlicnim nagradama!Nista lepse nego kada dobijes poklon(u ovom slucaju nagradu)koja ti bas nedostaje i ucini te srecnim….u ovim vremenima kada toga ima sve manje.Jos jednom Hvala puno…..

  • Ribolovački Portal Srbije

   Ribolovački Portal Srbije

   12/02/2014 at 21:26

   Hvala i Vama Petre na učešću. Drago nam je i da će nagreada koju ste dobili, imati praktičnu primenu. To je bila i svrha, i koncept nagrađivanja. Da svako dobije ono što će iskoristiti u ribolovu kojim se bavi.
   Do naredne prilike,… pozdrav.

 2. Ribolovački Portal Srbije

  Ribolovački Portal Srbije

  12/02/2014 at 10:10

  Poštovane kolege,
  Svi paketi sa nagradama su poslati juče, 11.02.2014. godine.
  Na adresama dobitnika stižu danas 12.02.2014. tokom dana.

  Još jedan veliki pozdrav svim učesnicima uz zahvalnost na učešću u nagradoj igri, a svim dobitnicima čestitke na zasluženom osvajanju nagrada. Do neke naredne prilike.
  A Ribolovački Portal Srbije će se potruditi da to bude što pre i što češće.
  Obaveštenja o tome će biti istaknuta na našoj FB stranici i u FB grupi.
  Bistro.

  • Stefan

   12/02/2014 at 13:55

   Nagrada stigla. Sve ok.
   Pozdrav i svako dobro.

 3. Ribolovački Portal Srbije

  Ribolovački Portal Srbije

  24/01/2014 at 21:14

  Poštovane kolege i dobitnici nagrada u Novogodišnjoj nagradnoj igri:

  U ponedeljak ili utorak (27. ili 28. januara) paketi sa robom kreću iz Nemačke. Očekujemo da u prvoj nedelji Februara stignu u Srbiju, a ubrzo nakon toga i do dobitnika,na adresama koje su naznačene u prijavi za nagradnu igru. (odmah nakon carinske kontrole i formalnosti vezanim za carinjenje)
  Veliki broj neradnih dana u Januaru i praznični režim rada, je učinio da se procedura slanja paketa iz Nemačke malo oduži, ali i to će se desiti uskoro. Očekujemo da se za 15-ak radnih dana svi paketi nađu na adresama dobitnika, a to znači u prvoj polovini februara.
  Pozdrav uz izvinjenje za malo kašnjenje, ali to su stvari koje se ne mogu predvideti u milimetar kada je međunarodni transport robe u pitanju.
  BISTRO i svako dobro !

 4. ikac

  24/01/2014 at 18:20

  kad ce nagrade biti poslate? Otprilike?

  • Ribolovački Portal Srbije

   Ribolovački Portal Srbije

   24/01/2014 at 21:08

   Uskoro. Ovih dana paketi kreću iz Nemačke. Očekujemo da do kraja meseca stignu u Srbiju, a kroz par sati nakon toga i do dobitnika, na adresama koje su naznačili u prijavi za nagradnu igru.
   Veliki broj neradnih dana u Januaru je učinio da se procedura slanja paketa iz Nemačke malo oduži, ali i to će se desiti uskoro. Očekujemo da se za 15-ak radnih dana svi paketi nađu na adresama dobitnika.
   Pozdrav.

 5. Masterbih

  12/01/2014 at 01:21

  Postovane kolege ribolovci,

  Osjecam se pomalo nelagodno jer ocigledno dosta ljudi ne shvata pravila igre.
  Nas odabir, tj. zirija koji je bio samo 1 od moguca 3 se odnosio na jasne propozicije pravila ribolovackog portala u nagradnoj igri, te smo shodno tome tako i postupali. Vjerujem da su tako odradili i ostali, a ovo sto je ispod, to je vec stvar glasanja publike.
  Propozicije su bile jasno navedene i sve je regularno te se ovim putem zahvaljujem svim ucesnicima u ime firme Masterbih, a nagradjenim iskrene cestitike!

  Sve najbolje.

  Masterbih Team

  • Ribolovački Portal Srbije

   Ribolovački Portal Srbije

   12/01/2014 at 14:07

   Upravo tako.
   I ostali su glasali po istom principu, dajući svoje glasove strogo prema propozicijama nagradne igre, i vodeći se osnovnim postulatima, dakle uzimajući u obzir (između ostalog) kompoziciju fotografije, prirodu, okruženje, odnos prema ulovu i način na koji je sam ulov prikazan. Tako da su na osnovu toga dve prvoplasirane fotografije jednoglasno dobile nagradu žirija, uz napomenu da je fotografija broj 1 bila jako blizu drugog mesta, ali je u jakoj borbi sa fotografijom broj 11 izgubila u fotofinišu, zbog detalja u vidu prljavštine na samoj ribi i činjenice da je kompozicija mogla biti malo bolja, a to znači da se ulov mogao slikati i iz ugla gde bi riba više došla do izražaja. Ni zbog čega drugog. Ostalo, od 3. do 10. mesta, je poredak publike.
   Velika zahvalnost svim učesnicima, čestitke svim dobitnicima nagrada, a posebne čestitke pobednicima nagradne igre na zasluženoj pobedi i osvajanju glavnih nagrada.
   Posebna zahvalnost i generalnom sponzoru ove nagradne igre MASTERBIHU, na sponzorstvu.
   Do neke naredne prilike, sa više prijavljenih fotografija, jačom konkurencijom i još više nagrada,
   POZDRAV.

  • Vlada Car

   22/01/2014 at 18:03

   Oce li uskoro nagrada u Prokuplje?

   • Ribolovački Portal Srbije

    Ribolovački Portal Srbije

    24/01/2014 at 21:09

    Uskoro.
    Ovih dana paketi kreću iz Nemačke. Očekujemo da do kraja meseca stignu u Srbiju, a kroz par sati nakon toga i do dobitnika, na adresama koje su naznačili u prijavi za nagradnu igru.
    Veliki broj neradnih dana u Januaru je učinio da se procedura slanja paketa iz Nemačke malo oduži, ali i to će se desiti uskoro. Očekujemo da se za 15-ak radnih dana svi paketi nađu na adresama dobitnika.
    Pozdrav.

 6. Ribolov

  08/01/2014 at 19:57

  Za svako osvojeno mesto je najavljena nagrada Masterbih proizvoda u navedenoj minimalnoj vrednosti i “plus reklamni materijal Ribolovačkog Portala Srbije, kao i ribolovački pribor ostalih proizvođača.”
  A sad na kraju svelo se samo na taj najavljeni “minimum” od Masterbih-a.
  Sta je sa ostalim navedenim?
  Hvala unapred.

  • Ribolovački Portal Srbije

   Ribolovački Portal Srbije

   08/01/2014 at 20:41

   Biće sve dodeljeno svim dobitnicima , onako kako je i navedeno. Dakle prva nagrada MASTERBIH proizvodi u vrednosti 100 eura, drugo mesto MASTERBIH proizvodi u vrednosti 50 eura, od 3-10 mesta MASTERBIH proizvodi u vrednosti 10 eura. Takođe, svako od nagrađenih dobija reklamni materijal Ribolovačkog Portala Srbije. Ribolovački materijal ostalih proizvođača je bio naveden u kontekstu , ako se neko od drugih sponzora javi za sponzorstvo. Zato je i nagradni fond naveden kao minimum 300 eura. Naravno, sa mogućnošću povećanja, ukoliko se za vreme trajanja nagradne igre javi još neko od sponzora. Kako se nije javio, bar ne u onoj meri koja je bila zadovoljavajuća za organizatora nagradne igre tj. Ribolovačkog Portala Srbije, taj ostali pribor i ako ga bude bilo, biće dodeljen u vidu sitnog pribora koji je poklon organizatora.
   Dakle, u tom smislu nemate potrebe za brigom, što se nagrada tiče, ukoliko ste dobitnik neke od njih, očekujte ono što je navedeno u okviru onoga što ste prema propozicijama nagradne igre osvojili.
   Pozdrav.

 7. Ribolovac

  04/01/2014 at 22:12

  Ni na jednoj se ne vidi da je C&R tako da taj podatak ne treba pominjati. Sto se tice broja 13, slika je u svakom smislu pobednicka, a nacin na koji je dosla do TOP 10 pa na prvo mesto necu komentarisati, jer me to ne zanima. Samo me jedno zanima. Po cemu je slika broj 11 kvalitetnija od slike broj 1 i slike broj 8, koja inace ima najvise glasova? Ako izuzmemo podatak o velicini(tezini) ribe koji nigne nije ni naveden kao kriterijum. Jer i na avataru stoji “NAGRADJUJEMO SLIKU GODINE”
  Cestitam svim dobitnicima i BISTRO u 2014.

  • Ribolovački Portal Srbije

   Ribolovački Portal Srbije

   05/01/2014 at 02:30

   Iako smo u odgovoru na prethodni komentar najavili zatvaranje diskusije na temu nagrađenih fotografija, evo pravimo izuzetak. Samo jedan i samo ovaj.
   Prvo, hvala Vam što se slažete da je pobednička fotografija zaista pobednička u svakom smislu. To je evidentno. Drugo, C&R mora da se pomene u svakom poređenju pobedničke fotografije na kojoj su žive ribe sa nekom na kojoj je mrtva riba i vidljivi tragovi vezivanja. Pa se prethodni kolega koji je komentarisao još pita zašto Nevena, a ne Darko i mrtav smuđ. Eto zato. Jer je smuđ mrtav, vide se tragovi vezivanja, koji nedvosmisleno ukazuju na odnos prema ribi koja je matični primerak, i kompozicija fotografije je sačinjena u okruženju koje je puno otpada u vidu plastičnih flaša.
   Slika broj 1. je do poslednjeg trenutka bila u igri za drugo mesto. Između nje i slike broj 11 su odlučivale BUKVALNO nijanse. Fotografija pod rednim brojem 11 je odnela pobedu u tom dvoboju, jer je riba koja je na slici apsolutno čista, za razliku od štuke sa fotografije br.1 gde se vide ostaci prljavštine, kao i činjenica da slika br.11 ima bolju kompoziciju. Inače, slika br. 1 je apsolutno podjednako zaslužila drugo mesto kao i slika br.11. Ali eto, u dvoboju dva jaka kandidata, neko mora da otpadne i tu obično nijanse odlučuju.
   A te nijanse nisu ni veličina ribe, ni vrsta ribe, već isključivo ovo što smo napomenuli: Prljava riba na slici br.1 i bolja kompozicija fotografije na slici br.11 , gde se cela riba vidi u punoj veličini i prirodnom položaju. Dok je slika br.8 za dve klase ispod slike br.1 i slike br.11. Po svemu.
   Nadamo se da je sada jasno kojim se kriterijumima vodio žiri prilikom odlučivanja.
   Pridružujemo se Vašim čestitkama, i sve najbolje u 2014.

   • Ribolovac

    05/01/2014 at 14:01

    Hvala na odgovoru.

 8. Goran Maksimovic

  04/01/2014 at 12:52

  Da li je namestena igra ili nije ne znam,ali znam da je Nevena u jedboij nagradnoj igri na fb slicno kao is sada dosla do nagrade. naime, na fb su se skupljali like-ovi,naravno, do poslednjeg dana nagradne igre gospodjica je gubila velikom razlikom u glasovima od jedne njene koleginice. i sta se desava,zadnji dan gospodjica od jednom sakupi dovoljan br glasova da pobedi. da napomenem da je igra trajala skoro mesec dana i da je ne moguce da je neko ne primeti i ne lajkuje njenu sliku toliko vreme,mesec dana,a da zadnjeg dana toliko dobije da pobedi. slicno se desilo i na ovoj nagradnoj igri,do zadnjeg dana je imala 15ak glasova i onda je dobila taman toliko da desetok potisne i zauzme njegovu poziciju. organizatore igre ne krivim posto oni verovatno nisu to ni primetili,ali ziri je tu glavni osumnjicen. Svako ko je iole pecaros i koji koliko toliko prati ovaj svet cuo je za Ciru. Toliko od mene,zao mi je samo ovog decka sa smudjem kapitalcem koji je izgubio od neke manekenke (ko zna koliko su te dve stuke mucene i drzane na kanapu da bi se gospodjica uslikala). svako ce se sloziti i sa time da je taj smudj veci trofej od sarana od 20kg sa revira (da je reka druga prica i molim ribolovca da se ne ljuti nista licno). nadam se da ce se vise paznje ovakvim stvarima posvetiti u buduce. dobar glas daleko se cuje,a los jos dalje. ne verujem da bi bilo ko od sponzora i zirija takav glas pozeleo da ima. pozdrav i svako dobro.

  • Ribolovački Portal Srbije

   Ribolovački Portal Srbije

   04/01/2014 at 20:49

   Ni organizaor ni žiri nisu mogli uticati na to ko je , kada, i u kojoj meri animirao svoje glasače. Neko je delio linkove tokom cele nagradne igre širom Facebooka i ostalih društvenih mreža, neko je to radio mestimično, a neko u poslednjih dan-dva.
   I šta u tome ima čudno? Naravno ništa.
   Broj glasova (kako god neko odlučio da ih skupi animirajući svoje prijatelje da glasaju) je direktno odredio TOP 10 nagrađenih fotki. Žiri je od njih izabrao REALNO DVE NAJBOLJE FOTKE, kada se u obzir uzmu kompozicija, ambijent, okolina, priroda, odnos prema ulovu, profesionalnost, C&R i sve ostalo što karakteriše jednu profesionalnu fotku, a što je u pravilima nagradne igre traženo. Pobednička fotografija i jeste profesionalna, jer je slikao “profesinalac fotografije”. I to pravi razliku između nje i svih ostalih fotki. Glasovi publike su je rangirali među TOP 10, a žiri proglasio pobedničkom, jer među prijavljenima nema bolje i kvalitetnije slike. To može da primeti svako ko se malo bolje razume u fotografiju, a ko nije maliciozan i koga sujeta ne sprečava da to prizna.
   A to, da li neko na pecanje nosi Nikon ili mobilni telefon za slikanje je stvar svakog kolege ponaosob sa jedne strane, ali i sa druge to u mnogome utiče na kvalitet fotografije, pogotovo kada se radi o takmičarskim fotografijama, i oko toga takođe ne bi trebalo biti I NEMA dileme. Bar što se nas tiče.
   Neko peca iz zadovoljstva neko da bi napravio dobru fotku, a neko i iz jednog i iz drugog razloga.
   Gorane, kada smo već kod mučenja ribe, na pobedničkoj fotografiji se nedvosmisleno vidi (ko to ume da primeti) da su štuke žive i uslikane neposredno nakon što su upecane. Isto onako, kao što se na smuđu o kome pričate i poredite sa ovom fotografijom, JASNO I NEDVOSMISLENO VIDE TRAGOVI VEZIVANJA NA KORENU REPA, KAO I ČINJENICA DA JE TAJ SMUĐ MRTAV. To takođe onaj ko malo profesionalnije gleda na celu stvar, i ko zna da pravi razliku između mrtvog i živog smuđa, može da vidi na prvi pogled. Izuzetna riba, koja bi mogla da bude uzuzetna fotka, samo da je slikana odmah nakon što je upecana, verovatno tokom noći, a ne bila vezana do svitanja i slikanja. Kada je već za ribu bilo kasno – JER JE DOŽIVELA INFARKT, što je za smuđa jako karakteristično kada se ne vrati odmah i što tiše nazad u vodu.
   Toliko o mučenju i slikanju sa mrtvim ribama, ali i o objektivnosti onih koji porede takve dve slike.
   Po istom principu možemo navesti primer za svaku fotku ponaosob zašto nije izabrana kao pobednička. Jednostavno slike br 13. i 11. su kvalitetnje i profesionalnije od ostalih. A to je ono što se u nagradnoj igri tražilo, između ostalog. A jasno je da će nezadovoljnih uvek biti. Toga je uvek bilo i biće.
   I na samom klraju jedan prijateljski savet. Ako već fotografišete vaš ulov, radite to poštujući i ribu i uspomenu koju ta fotografija večno ostavlja, vodeći računa o kompoziciji fotografije, prirodnom okruženju, odnosu prema samom ulovu. Ne dozvolite da na fotografiji koju želite da imate u arhivi uspomena, bude mrtva i prljava riba, ne opterećujte se veličinom ulova već samim ulovom, vodite računa kako držite ribu i šta izbacujete u prvi plan, potrudite se da kompozicija fotografije bude takva da ne ističe đubre i prljavštinu u okolini već prirodu vodu i sve ono što predstavlja prirodno stanište ribe. Maksimalno dajte sve od sebe da se na slici vidi prirodna veličina i položaj ribe. POGOTOVO AKO TAKVU FOTOGRAFIJU ŽELITE DA UČINITE TAKMIČARSKOM.

   Ovim zatvaramo diskusiju o pobedničkim i ostalim nagrađenim fotografijama.

   Svim učesnicima želimo srećnu Novu godinu i predstojeće Božićne praznike, uz iskrenu zahvalnost svim učesnicima – na učešću, još iskrenije čestitke pobednicima i svim nagrađenima – na pobedi i osvojenim nagradama, i iskrene želje za većom srećom svima onima koji nisu stigli do nagrade u ovj nagradnoj igri. Puno zdravlja , izlazaka na vodu i lepih fotografija sa ulovima za uspomenu u 2014.godini, koje ćemo ponovo nagrađivati tokom 2014.

   BISTRO I SVAKO DOBRO !

 9. djordje

  03/01/2014 at 20:06

  Gle cuda pobedila Nevena!? Jos jedan dokaz da se u Srbiji samo sa
  vezom moze do nagrade doci… Zvornicka manekenka koja stap nije uzela
  u ruku je opet pobedila i u ovoj nagradnoj igri. Neka na obraz
  ziriju,a za vas postene ljude naivne koji ste pali na nagradni
  fond,zarl ste ocekivali da ce vam neko poklonitti 100+e

  sramota…velika sramota,da je namesteno govore i glasovi koje je
  dobila poslednjeg dana nagradne igre,pa sa tricavih 12-13 koje je
  konstantno imala odjednnom 76 ili 79 nisam siguran… Lepa promocija
  Zvornika… Bravo!!! Bar povecajte fond za ove ljude stto su mesec
  dana trazili i skupljali glasove,bar malo spreite ljagu sa imena!

  • Ribolovački Portal Srbije

   Ribolovački Portal Srbije

   03/01/2014 at 20:41

   Đorđe,
   ne znamo da li ste poruku prepisivali Vi od Miljana, ili Miljan od Vas, ili ste Vi u stvari (onako regularno) Miljan, tek sve što je upućeno njemu važi i za Vas.
   Pozdrav.

   • Jerry

    04/01/2014 at 04:23

    Nije vazno ko je od koga prepisivao – vec cinjenica da vam glasovi nisu ni trebali kad vec imate ziri i odluke zirija a izgleda da ste ih doneli jos pre konkursa,,, isti ste bre ko ona gamad u skupstini – slazem se sa Miljanom ili sa Djordjem – svejedno – SRAMOTA!

    • Ribolovački Portal Srbije

     Ribolovački Portal Srbije

     04/01/2014 at 04:38

     Svakako da su glasovi bili potrebni. Da bi se odredilo između kojih fotografija se bira pobednik, i ko su uopšte nagrađeni.
     A ovaj Vaš komentar je još jedan pokazatelj da u Srbiji šta god da neko uradi, kao lep Novogodišnji (ili bilo koji drugi) gest, ima onih koji će to prihvatiti kao globalnu zaveru. Ne gledajući pri tom ono o čemu govore. Čak, ne želeći ni da pogledaju i razmisle, pre davanja komentara, iako mu je to što komentariše pred očima.
     A što se tiče žirija, on je bio potreban zbog biranja pobednika, na osnovu pravila i propozicije nagradne igre, sa kojima je svako bio upoznat pre slanja fotografije i prijavljivanja, i koja i sada stoje na početku ovog članka. Ako to još uvek ne znate, vratite se na početak ovog članka i upoznajte se sa pravilima nagradne igre, pre sledećeg komentara. Da bi on imao smisla.
     Koja je fotografija po Vama trebala pobediti, Jerry? Koja je prednost te, u odnosu na pobedničku fotografiju? I šta je tačno po Vama SRAMOTA u ovom slučaju?

     • Jerry

      04/01/2014 at 04:52

      samo budale daju komentar pre nego sto kako kazete pogledaju sta je pred ocima ali cemu glasovi i glasanje ako ziri broj glasova odbacuje zarad svog umetnickog da ne kazem profesionalnog misljenja. Eto rodjaci – takav pristup – to je TACNO ta sramota u ovom slucaju – kad vec pitate. Gubljenje vremena sa Vama… Pozdrav – kraj komentara

     • Ribolovački Portal Srbije

      Ribolovački Portal Srbije

      04/01/2014 at 05:10

      Ukoliko ste se sa pravilima nagradne igre upoznali po okončanju iste, onda ste bili u velikoj zabludi kada ste konkurisali, a ukoliko ste ipak od početka znali pravila, onda ste u velikoj zabludi sada kada dajete takve komentare.
      U obrazloženju rang liste tačno piše šta su bila merila i kriterijumi kod odlučivanja žirija. Pročitajte ih. Jer tamo možete videti da se glasovi publike ne odbacuju, već direktno odlučuju koje su fotografije nagrađene.Čak 8 od 10 fotografija su plasirane direktnim glasanjem publike, a prve dve ( ponovo od onih koje je publika izabrala) odredio žiri, jer mu to pravo nalažu i daju PRAVILA NAGRADNE IGRE, sa kojima su svi bili upoznati sve vreme trajanja iste.
      A ako zaista mislite da je ovo prva nagradna igra koja ima takve propozicije, to ne ukazuje da smo mi izmislili jedinstven sistem glasanja i odlučivanja, već da ste Vi nedovoljno informisani i bez iskustva kada su nagradne igre ovog tipa u pitanju.
      U svakom slučaju hvala na učešću, i više sreće naredni put, sa nekom fotografijom koja će biti produkt pokupljenog iskustva iz ovog učešća.
      BISTRO !

 10. miljan

  03/01/2014 at 19:14

  Gle cuda pobedila Nevena!? Jos jedan dokaz da se u Srbiji samo sa vezom moze do nagrade doci… Zvornicka manekenka koja stap nije uzela u ruku je opet pobedila i u ovoj nagradnoj igri. Neka na obraz ziriju,a za vas postene ljude naivne koji ste pali na nagradni fond,zarl ste ocekivali da ce vam neko poklonitti 100+e

  sramota…velika sramota,da je namesteno govore i glasovi koje je dobila poslednjeg dana nagradne igre,pa sa tricavih 12-13 koje je konstantno imala odjednnom 76 ili 79 nisam siguran… Lepa promocija Zvornika… Bravo!!! Bar povecajte fond za ove ljude stto su mesec dana trazili i skupljali glasove,bar malo spreite ljagu sa imena!

  • Ribolovački Portal Srbije

   Ribolovački Portal Srbije

   03/01/2014 at 20:39

   Miljane, da li primećujete da ste jedini sa ovakvim stavom?
   Ne znamo koji je bio vaš favorit, ali pobedile su dve najbolje i najkvalitetnije slike (od 10 koje je publika izabrala). Ostale su rangirane prema propozicijama i pravilima nagradne igre na osnovu glasova publike. A ko je kada alarmirao svoje glasače, je stvar svakog takmičara ponaosob i u to nema potrebe ulaziti. Slika br. 13 jeste promocija, ali ne Malog Zvornika kako Vi kažete, već onoga kako fotografija sa ulovom treba da izgleda, da bi bila nagrađena. A nagradni fond će biti raspodeljen onako kako je i najavljeno i predviđeno. Za to ponajmanje trebate brigu voditi Vi.
   Srdačan pozdrav.

 11. petar radojevic

  03/01/2014 at 19:10

  Cestitam Neveni Aleksic na pobedi,zasluzeno,slika je vrh!Takodje cestitam i ostalim ucesnicima.I zahvaljujem se ziriju i organizatorima sto su odlucili da budem drugoplasirani.Svima zelim veeeeelike ribe u 2014god. i srecne predstojece praznike…..

 12. Ribolovac

  03/01/2014 at 18:57

  obe slike da se postave kao naslovne u revirima….sta kazete….EXTRA

 13. Ribolovac

  03/01/2014 at 18:52

  Cestitam pobednici,zasluzeno je prva kao i drugoplasiranom.Verovatno su odlucile nijanse jer su obe slike PRELEPE…..Svaka cast i ziriju na fer-play….Bistro svima u 2014 god.

 14. Vlada Car

  03/01/2014 at 10:55

  Kad ide spisak nagradjenih?

 15. zoran

  01/01/2014 at 13:19

  ok je saran sa mike alasa,ali to je sa revira, ko je pecao na reviru zna kolike se ribr pecaju…svaka cast na ulovu. ali nije ni priblizan po velicini kao riba sa slike br 1 koja je uhvacena na dtd kanalu…eee pa to je trofejcina sa divlje vode,a jos je i vracena nazad…svaka cast draganu…

  • goran

   02/01/2014 at 10:43

   a niko ne spominje smudja od 8910 gr koji je uhvacen fider tehnikom na divljoj vodi naravno.Uhvacen je i izvadjen na 12 udicu i 0.14 predvez , tako da svaka cast ribolovcu pravi trofej na tako fin pribor.

   • Ribolovački Portal Srbije

    Ribolovački Portal Srbije

    03/01/2014 at 20:47

    Sada kada je nagradna igra završena, evo mišljenja i o smuđu. Divna riba, koja bi mogla da bude EKSTRA FOTKA i jedan od favorita. Samo da nije riba mrtva, i da se na korenu repa ne vide tragovi vezivanja. Na stranu pregršt plastike (sekundarnog otpada) u kadru.
    Pozdrav.

  • Ribolovački Portal Srbije

   Ribolovački Portal Srbije

   03/01/2014 at 20:51

   Slika br.1 je bila jedan od glavnih favorita. Između nje i drugoplasirane su bile nijanse. Presudila je čista riba sa fotografije br.11
   Ova štuka Dragana Trikića je svakako ekstra fotografija, sa ekstra kapitalnim ulovom, ali u nagradnim igrama po nekad odlučuju nijanse. One su sada bile protiv Dragana Trikića i njegove štuke. Nažalost.
   Još jednom, BRAVO DRAGANE.

 16. mire

  01/01/2014 at 13:15

  da,13 al kad sama upeca,a ne kao manekenka. mislim da se to malo i protivi pravilima igre…

 17. Ljubomir

  31/12/2013 at 21:56

  Napred Ciro, br 13 najbolja!!! 🙂

 18. dragana

  31/12/2013 at 19:25

  idemo br. 13…bravo Ciro

 19. Ivan Karalic

  31/12/2013 at 16:40

  Честитам свим колегама на добијеним гласовима а унапред честитам победнику наградне игре. Наравно свима бистро у наредној години. Видимо се на води.

  ЖИВЕЛИ!!!

 20. Nesa

  29/12/2013 at 22:34

  ovaj mali sa ribom od 300 gr?hehe smesno,aj ovaj br 11 ima najvecu ribu,zasluzeno!

  • ilija

   04/01/2014 at 11:45

   Kao prvo….. Ja sam za za veliku razliku od svih vas okacio moju najdrazu sliku a to je ta mala stukica U SRED LETA!!!!!! Kao drugo ja sam je licno uhvatio i nisam bio maneken kao neki nego sam se lepo slikao zatim skinuo ribu i vratio je nazad kao i vecinu svojih ulova! Kao trece imao sam i slike jegulja i bremova za vecinu koji ne znate sta je to to je slicno nasoj deverici samo sto su ova dva imala preko 7kg. Verovao sam da ce ovo biti posteno takmicenje ali eto samo mi nije jasno da li treba da se gleda da li je slika uradjena profesionalno i da li je manekenka na njoj?!?!?! Ja kad idem na pecanje nosim stap i ranac sa varalicama medju mojim priborom se ne nalazi neki “Nikon” fotoaparat! Bistro!

   • Ribolovački Portal Srbije

    Ribolovački Portal Srbije

    04/01/2014 at 21:03

    Ilija,
    kao prvo, to što je na slici koju ste prijavili Vaša najdraža riba, nije dovoljan razlog da pobedi. To što ste sve vreme nagradne igre bili vredni i sakupljali glasove publike takođe. Jer u pravilima jasno piše šta su merila i ko određuje pobednika i na koji način. To ste, dakle, znali i pre slanja fotografije. Drugo, i Nevena Aleksić je lično uhvatila ove dve štuke, testirajući na Zvorničkom Jezeru spužvaste peševe jednog proizvođača varalica. I ne samo te dve , već još dve toga dana o čemu postoji video izveštaj. Ona je devojka koja je naša koleginica i jako voli da peca, ali i koja to jako dobro radi. Treće, znamo šta su i jegulje i deverike, znamo i šta su kapitalni ulovi, ali ponavljamo – NIJE BILA PRESUDNA VEČLIČINA I VRSTA RIBE, već generalno gledano kompozicija cele fotografije.
    Ne znamo u šta ste verovali, ali Vas uveravamo da je ovo verovatno najpoštenija nagradna igra u kojoj ste učestvovali. A ukoliko niste shvatili pravila, ono što se traži, i način određivanja pobednika, i pored toga što je decidno navedeno u pravilima – to ste mogli da pitate u svakom trenutku. Ako počnete da nosite Nikon – IMAĆETE NEUPOREDIVO KVALITETNIJE I PROFESIONALNIJE SLIKE, ali ne mora da znači i pobedničke, ukoliko tu opremu ne znate da iskoristite.
    Hvala na učešću i sve najbolje u 2014, uz naravno više sreće naredni put, sada kada znate šta se traži od fotke da bi bila nagrađena ! Bar šta traži Ribolovački Portal Srbije.
    BISTRO !

 21. Ribolovac

  27/12/2013 at 17:12

  br.11 definitivno!Upecati,izvaditi ovolikog sarana zelja je svakog ribolovca….takodje i slika je extra,sve pohvale…

 22. Ivan Karalic

  19/12/2013 at 18:54

  Убедљиво најбоља слика је под бројем 1 Драган Трикић из Зрењанина. Слика је екстра, улов, амбијент, израз лица риболовца…

 23. Borac

  12/12/2013 at 19:37

  Na koju adresu se šalju slike?? (mail) Nigdje je nema.

 24. Fikus

  27/11/2013 at 21:00

  BRAVO!!!

  • Ribolovački Portal Srbije

   Ribolovački Portal Srbije

   27/11/2013 at 21:46

   Hvala.
   Trudimo se, koliko je u našoj moći, da izađemo u susret kolegama i zahvalimo im se što nam veruju i prate naš rad. Naravno, nije moguće to učiniti za svakog ponaosob, ali se trudimo da što više vas bude zadovoljno. Otud i odluka da nagradni fond podelimo na 10 dobitnika.
   Pozdrav.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook