eXTReMe Tracker
Novogodišnja nagradna igra 2016 - Ribolov

Novogodišnja nagradna igra 2016

By on 01/12/2016

03.01.2017.

Poštovane kolege,

sve što je imalo da se kaže rečeno je u prethodnih mesec dana, a sve to se i hronološki nalazi na ovoj stranici – od momenta kada je krenula najava nagradne igre – 01. decembra 2016. pa evo zaključno sa ovom objavom koja predstavlja i završetak treće faze – što ujedno predstavlja i kraj ovogodišnje nagradne igre.

To je proglašenje pobednika.

Na osnovu odluke žirija, uzimajući u obzior sve elemente koji fotografiju čine dobrom i konkurentnom – a to su rezolucija, kompozicija, okruženje, osvetljenje, čistoća kako kompletne fotografije tako i samog ulova, te odnos prema ulovu koji je na njoj prikazan, dakle, svega ostalog što jednu izdvaja iz skupa onih koje su sastavni deo finala –  odlučeno je da pobednik ovogodišnje Novogodišnje nagradne igre bude kolega Đorđe Đurić iz Kolubarskog okruga, tačnije iz Pecke u opštini Osečina, koji je u nagradnoj igri učestvovao sa fotografijom broj 21.

Đorđe Đurić

POBEDNIK: Đorđe Đurić – potočna pastrmka upecana u Gornjoj Ljuboviđi

U ime ovogodišnjih sponzora, ime organizatora i svoje lično ime – kolegi Đuriću najiskrenije čestitke na pobedi i apsolutno zasluženo osvojenoj glavnoj nagradi, a to je ribolovački pribor u vrednosti od 100€.

Naravno, i svim ostalim kolegama koji su se domogli finala – čestitke na tome što su prošli sve tri faze nagradne igre, te su kao učesnici TOP 10 finala – takođe dobitnici jedne od utešnih nagrada iz nagradnog fonda koji je predviđen za plasman od 2. do 9. mesta, a to je 200€. Dakle, svima njima će biti ravnomerno podeljen ribolovački pribor, oprema i suveniri sponzora u toj vrednosti – kao znak zahvalnosti za učešće i plasman u TOP 10. Razume se, ništa manji pozdrav i zahvalnost i ostalim učesnicima koji ove godine nisu imali sreće (ili kvaliteta u datoj konkurenciji) za bolji plasman. Njima puno sreće u nekoj od narednih nagradnih igara, a nadam se da su kroz ovogodišnji TOP 10 – a tu pre svega mislim na polovinu takmičara (5) koje je žiri poslao u finale, mogli da vide šta je to što se otprilike traži, a kroz pobedničku fotografiju šta je to što je poželjno.

Prvi put nakon četiri godine organizovanja nagradne igre, ima i onih koji su svojim ponašanjem nakon završetka druge faze, kroz privatne poruke i javne nastupe, pokazali da nemaju kapaciteta za učešće u nagradnim igrama ovog “kalibra”, pokazujući najpre da nemaju promil sportskog i takmičarskog u sebi, a potom i da ne poznaju osnovne elemente elektronskog glasanja a, pogotovo, da ne poznaju svrhu i suštinu organizacije ovako nečega. Hvala i njima na tome što su nam ukazali na to, jer su nam u mnogome pomogli za neke od budućih nagradnih igara, budući da za njih više nema mesta ni u kojoj varijanti koja je u organizaciji ovog portala. Eto, nakon četiri godine organizovanja Novogodišnje nagradne igre i prvih trajno “(samo)banovanih” učesnika, koji se ovde nisu prijavili kako bi dali doprinos ovoj nagradnoj igri tako što će sportski izneli takmičenje do kraja, da prime čestitku ali isto tako i da budu spremni da čestitaju boljima od sebe – što je uz završetak godine kroz igru i novogodišnje nagrađivanje i glavni cilj. Ovo je sve od prvog do poslednjeg trenutka javno i transparentno, tako da time ne govore ništa o nama ili ostalim kolegama takmičarima koji su eventualno meta njihovog napada – nego isključivo o sebi.

Ovu priliku koristim da se u ime organizatora nagradne igre – Ribolovačkog portala Srbije i svoje lično ime, zahvalim i prijateljima – sponzorima. Generalnom sponzoru, firmi Sportfisher iz Jagodine, i ostalim sponzorima koji su u velikoj meri doprineli kreiranju nagradnog fonda a to su među kolegama ribolovcima dobro poznati As-Tech iz Banja Luke i tradicionalni naš sponzor Goldfish iz Leskovca – bez kojih ova nagradna igra zaista ne bi bila moguća.

Ovim i zvanično završavamo ovogodišnju Novogosišnju nagradnu igru Ribolovačkog portala Srbije.

Do naredne, koja će svakako imati strožije kriterijume prijave, tačnije, mnogo preciznije poštovanje postojećih, uz možda još koju izmenu propozicija kada je u pitanju sastavljanje TOP 10 finalne liste (u smislu odnosa broja takmičara koji tamo odlaze na osnovu glasova publike i onih kojima žiri dodeljuje taj status), te uz mnoštvo noviteta koje vam spremamo za 2017. godinu – srećna tekuća godina i srdačan pozdrav.

Nikola Jovanović
glavni urednik

NAPOMENA: Nagrađene kolege svoju nagradu mogu očekivati na adresi koju su ostavili prilikom prijave takmičenja – u drugoj polovini januara, nakon božićnih praznika, kada se uspostavi normalan režim rada kako firmi koje su ovogodišnji sponzori, tako i dostavnih službi.

_______________________________________________________________________________

Ukoliko još niste lajkovali stranicu Ribolovačkog Portala Srbije na Facebooku potražite nas OVDE.
Postanite član grupe Ribolovački Portal Srbije ,na Facebooku, i učestvujte u konstruktivnim diskusijama o ribolovu.
Ukoliko ne pratite Ribolovački Portal Srbije na Twitteru, potražite nas @RibolovSrbija.

______________________________________________________________________________

01.01.2017.

Poštovane kolege, pre svega, svima želim zdravu, srećnu i uspešnu 2017. godinu, a nakon mesec dana trajanja naše Novogodišnje nagradne igre, evo nas i u danu kada ulazimo u treću (i završnu) fazu – proglašenja TOP 10 finalne liste takmičara, od koji će jedan odneti konačnu pobedu.

Naime, noćas u ponoć – kada je nova godina zakoračila u naše domove, završena je druga faza nagradne igre, predviđena za glasanje, koja je odredila polovinu učesnika (5) finalne TOP 10 liste.

To je faza nagradne igre u kojoj učesnici sami alarmiraju svoje glasače, kako bi obezbedili učešće u velikom finalu, koje pored mogućnosti pobede i osvajanja glavne nagrade – donosi neku od simboličnih i utešnih nagrada svim učesnicima finala. Obzirom na dosadašnja iskustva, iz prethodnih godina, jasno je da to (izglasane od strane publike) nisu i nužno najbolje i najkonkurentnije fotografije za pobedu (mada se dešavalo da se glas publike podudara sa odlukom žirija prilikom proglašenja pobednika), ali je mnogo češći slučaj bio da iz finala izostane po koja zaista vrhunska fotografija – samo zato što učesnici koji su ih poslali uz prijavu, nisu dovoljno alarmirali svoje glasače. Pa stoga, kako bismo finalni deo učinili zanimljivijim i neizvesnijim, ove godine smo malo promenili propozicije u tom delu, pa više nije kompletna TOP 10 lista sastavljena isključivo od fotografija koje su tamo dospele glasovima publike (svih 10), već polovinu finalne liste čine glasovi publike a polovinu fotografija u finale dospevaju odlukom žirija.

Konačno, nakon glasova publike i nakon odluke žirija, konačna TOP 10 lista izgleda ovako:

  Plasman na osnovu glasova publike  
R. br.Ime i prezimeR. br. fotografijeBroj glasovaProcenat
1.Dejan Pilja1247119,63%
2.Veljko Cvetićanin1140316,79%
3.Saša Danilović831413,08%
4.Tea Perišić1531313,04%
5.Dejan Mihajlović2030512,71%
Plasman na osnovu odluke žirija
6.Predrag Ganić1532,21%
7.Srđan Maleš3140,58%
8.Miroslav Mitrović5230,96%
9.Nenad Kostić1740,17%
10.Đorđe Đurić21110,46%

I ove godine bi, ispostavilo se, veliki broj konkurentnih fotografija ostao van domašaja finala, samo zato što su kolege koji su ih poslali “slabije” alarmirali svoje glasače, pa je u tom delu potpuno jasno da ovakva izmena propozicija oko sastavljanja TOP 10 liste, predstavlja pun pogodak, kojim je – pre svega, ispravljena “nepravda” prema kolegama sa dobrim fotografijama koji nisu previše aktivni kod glasanja, a koji su ispoštovali sve one aspekte koji se na osnovu propozicija taklmičenja traže (čista fotografija, velika rezolucija, dobra kompozicija, kvalitetno osvetljenje, odnos prema ulovu, stanje u kome se nalazi ulov, kompletno okruženje…)

Čak, razmatramo mogućnost da od naredne godine TOP 10 lista bude sastavljena od svega 3 fotografije na osnovu glasova publike, a da 7 odredi žiri, ali otom-potom – ima veremena do decembra.

Dopustite mi samo i mali osvrt na sam tok glasanja.

Naime, tokom glasanja, na osnovu privatnih poruka i e-mailova koji su stizali do nas bilo je evidentno da mnogi ne znaju šta znači 1 IP adresa = 1 glas, ali smo – naravno, imali strpljenja da svakom od njih ponaosob sve objasnimo. Bilo je i onih koji su se pitali kako neko za poslednja 3 dana glasanja može da dobije 300 glasova i dospe do nekog od prvih 5 mesta koje vodi u finale (i da nekog otuda potisne), pa je i tu bilo potrebno dodatno objašnjavati da je sa aspekta glasanja sasvim svejedno da li će neko svoje glasače alarmirati prvog ili poslednjeg dana glasanja deleći link po forumima širom Srbije (što je nedvosmisleno i činjeno). Bitno je jedino da to učini ukoliko želi glasove, što je na identičan način omogućeno svim takmičarima. A to je omogućio PollDaddy i njihov plugin koji pokreće mnoge online ankete na svetu, pa tako i ovu, a ne Ribolovački Portal Srbije koji samo koristi taj plugin kod ankete za glasanje. Druga je stvar što je Srbija carstvo dinamičkih a ne statičkih IP adresa pa se “informatički pismeniji” takmičari na sve načine dovijaju da vrše izmene IP adrese kako bi mogli da glasaju više puta sa istog izvora interneta, ali i to je nešto što je, takođe, omogućeno svima podjednako, i ne samo ovde nego u bilo kojoj online anketi – bilo gde na svetu. U svakom slučaju, svako je imao mogućnost glasanja bar jednom sa jedne IP adrese, a bilo je i takvih pitanja : “Zašto ne mogu da glasam?”

– “Zato što ste već jednom glasali sa te IP adrese, bez obzira da li je to bilo preko desktop, laptop računara ili nekog od smart uređaja koji je putem Wi-Fi konekcije vezan za istu (kućnu) IP adresu”, glasio je listom naš odgovor.

Bilo je i onih totalno neozbiljnih poruka – pretećih(!), uz pozivanje na “zajedničke prijatelje” koji me “tobož” poznaju i koji su im odmah na početku “rekli” da će biti prevareni, i tako dalje i tako dalje… onako kako samo u Srbiji može neko da (po)misli da radi, pokazujući na taj način – ne samo da ne poznaju sistem takmičenja i glasanja, već i da ne razume poentu ove nagradne igre, te da su skroz promašili mesto ako misle da bilo kakve pretnje i/ili ucene ovde mogu da promene bilo šta kod odlučivanja – kako kod preostalih 5 učesnika TOP 10 liste, tako i o pobedniku nagradne igre. Naravno, i takvi su dobili adekvatne odgovore, a ja se nadam da sa njihovim podacima, prepisima i “screen shotovima” takvih razgovora, neću morati u policiju.

Ovo je bila i ostala nagradna igra bez ijedne mrlje, i dok se ja pitam – tako će ostati i ubuduće. Te vrste pritisaka i način delovanja neka ostave za neko drugo mesto, a ovde neka se ne prijavljuju (i pojavljuju)! Rekao sam im da pozdrave te naše “zajedniče prijatelje” ali, za svaki slučaj – evo ja ih lično pozdravljam i ovim putem – jer će ovo svakako pročitati, a usmeni pozdrav možda ne dobiju.

Iz svega ovoga se vidi da meni, nikako, nije bilo dosadno za vreme glasanja :-), a u ime ovogodišnjih sponzora, firme Sportfisher iz Jagodine, AcTech proizvodnje ribomaterijala iz Banja Luke, prodavnice ribolovačke opreme Gold Fish iz Leskovca, u ime organizatora – Ribolovačkog Portala Srbije, te u svoje lično ime, svim učesnicima finala želim puno sreće u borbi za pobedu, a svim ostalim kolegama takmičarima koji se nisu domogli TOP 10 liste – više sreće naredne godine.

Proglašenje pobednika je na ovom mestu 03. januara u 20h.

Vidimo se tada,

Nikola Jovanović
glavni urednik

_______________________________________________________________________________

Ukoliko još niste lajkovali stranicu Ribolovačkog Portala Srbije na Facebooku potražite nas OVDE.
Postanite član grupe Ribolovački Portal Srbije ,na Facebooku, i učestvujte u konstruktivnim diskusijama o ribolovu.
Ukoliko ne pratite Ribolovački Portal Srbije na Twitteru, potražite nas @RibolovSrbija.

_______________________________________________________________________________

16.12.2016.

Od danas počinje druga, od tri predviđene faze, Novogodošnje nagradne igre, predviđena za glasanje, i trajaće do 31.12.2016. u ponoć – kada jedni drugima poželimo srećnu Novu 2017. godinu. Ispod je galerija prijavljenih fotografija koje ispunjavaju uslove nagradne igre, i anketa sa imenima onih koji konkurišu za ulazak, najpre u (nagrađenih) TOP 10, a potom i za pobedu i osvajanje glavne nagrade. Podsećam, ovogodišnji TOP 10 će biti sastavljen od 5 učesnika koji imaju najviše glasova publike (plasman od 1. do 5. mesta na osnovu glasanja) i isto toliko učesnika na osnovu odluke žirija.
Drago mi je da su to kolege sa teritorije čitave zemlje, ali i dalje ostaje žal za onim prijavama koje nisu bile u skladu sa propozicijama i što kolege najpre nisu pročitale propozicije koje su zaista jasno i opširno napisane (upravo kako ne bi došlo do nejasnoća prilikom slanja), a potom što nisu ispravili ono što nije bilo u skladu sa tim – ni nakon povratnog e-maila koji je od strane organizatora svakome od njih poslat nakon evidentiranja prijave, pa ni posle SMS-a. Neki to jesu učinili, pa su njihove prijave dopunjene i prihvaćene.
Bilo kako bilo, konačna TOP 10 lista biće proglašena 01.01.2017. u 20h, a pobednik ovogodišnje nagradneigre 03.01.2017. u isto vreme.
U ime ovogodišnjih sponzora, firme Sportfisher iz Jagodine, As-Tech proizvodnje ribomaterijala iz Banja Luke i prodavnici ribomaterijala Gold Fish iz Leskovca, potom Ribolovačkog Portala Srbije i svoje lično ime, svim učesnicima koji su svoje prijave poslali u skladu sa propozicijama nagradne igre želim puno sreće u borbi za TOP 10 i jednu od 10 nagrada.

Nikola Jovanović
glavni urednik


_______________________________________________________________________________

Ukoliko još niste lajkovali stranicu Ribolovačkog Portala Srbije na Facebooku potražite nas OVDE.
Postanite član grupe Ribolovački Portal Srbije ,na Facebooku, i učestvujte u konstruktivnim diskusijama o ribolovu.
Ukoliko ne pratite Ribolovački Portal Srbije na Twitteru, potražite nas @RibolovSrbija.

_______________________________________________________________________________

01.12.2016.

Poštovane kolege, dragi prijatelji i ljubitelji Ribolovačkog Portala Srbije, svi ljubitelji ribolova,

dan po dan, nedelja po nedelja, mesec po mesec…. ribolov po ribolov i evo nas pri samom kraju još jedne kalendarske godine. Decembar je mesec – period kada sve nas “drma” novogodišnja groznica i pretpraznično (novogodišnje) raspoloženje. Decembar je mesec – mesec darivanja. Decembar je mesec – vreme za tradicionalnu Novogodišnju nagradnu igru, koju u ovo vreme organizuje Ribolovački Portal Srbije već par godina unazad.

Dakle, kao i prethodnih nekoliko godina i ove smo za vas organizovali nagradnu igru, kojom ćemo obradovati ČAK DESET kolega, od ukupnog broja koji prijave učešće, a čije prijave budu validne.

banner-fb

Iskustvo koje smo stekli tokom prethodnih godina kada je organizovanje Novogodišnje nagradne igre u pitanju, nalaže minimalne promene kada su propozicije u pitanju. Kako je poenta ove nagradne igre, pored nagrađivanja kao takvog – naravno (što je poenta svake nagradne igre), nagraditii najlepše fotografije sa ulovom u tekućoj godini koja je na izmaku, tako smo i propozicije kada je određivanje TOP 10 takmičara u pitanju malo izmenili.

Naime, do sada je TOP 10 birano isključivo glasovima publike u glasanju koje se odvija u peridu predviđenom za to – u drugoj fazi takmičenja, pa je žiri sačinjen od predstavnika organizatora i glavnog sponzora od tako izabranih deset finalista birao pobednika a ostali su od 2. do 10. mesta bili raspoređeni hronološki onako kako je ko dobijao glasove.

Ovaj način određivanja finalista, pokazao je određene anomalije u smislu da se svake godine po neka vrhunska i jako konkurentna fotografija nađe van finala i borbe za pobedu samo zato jer kolege koje su ih poslali nisu bili dovoljno ažurni tokom druge faze nagradne igre kada se glasanjem u online anketi određivalo TOP 10 finalista.

Iz tog razloga, odlučili smo da ove godine u tom delu napravimo izmene propozicija, pa će tako u kreiranju ovogodišnjeg TOP 10 učestvovati i žiri sastavljen od predstavnika organizatora nagradne igre i generalnog sponzora koji će odrediti polovinu (5) finalista, dok će druga polovina (5) biti određena glasanjem kao i do sada. Smatramo da će ovakav način određivanja finalista – koji se bore za pobedu i/ili jednu od utešnih nagrada, biti daleko više u službi odlaska zaista najlepših fotografija u TOP 10 – što je svakako jedan od prioriteta ove nagradne igre.

Novogodišnja nagradna igra 2016

Sve ostalo, što se tiče početka, trajanja, broja faza (3) nagradne igre, proglašenja pobednika i podele nagrada ostaje isto kao i do sada.

Zahvaljujući našim prijateljima, sponzorima ove nagradne igre, obezbedili smo nagradni fond od čak 300 evra, i zagarantovanu nagradu za pobednika od 100 evra. To je ono što je zagarantovano. Nagradni fond može biti samo veći, a nagrade samo vrednije i brojnije od ovoga, u zavisnosti, pre svega od toga,  da li će se tokom trajanja nagradne igre – tokom decembra, pojavi još koji sponzor.

Generalni sponzor isti kao i prošle godine – Sportfisher iz Jagodine. Pored generalnog, veliki doprinos ovoj nagradnoj igri dala su i preostala dva sponzora – a to su, firma Gold Fish iz Leskovca, koja se bavi prodajom ribolovačkog materijala i opreme i među kolegama dobro poznata firma As-Tech iz Banja Luke, koja se bavi proizvodnjom kopči, predveza, sistema i ostalih “sitnica” koje ribolov i dobar ulov znače. Firma koja je, nakon prošlogodišnje pauze, ponovo sastvani deo našeg sponzorskog pula – poput onog iz 2014. godine.

Dakle, skoro pa sve isto kao i do sada, izuzev promene koja se ogleda u određivanju i sastavljanju TOP 10 finalne liste, a čija je svrha – kako je gore napomenuto, isključivo ta, da se sastavi TOP 10 lista finalista sa zaista najboljim fotografijama, a ne isključivo onim koje dobiju najviše glasova u online anketi tokom glasanja a koja, pokazalo se, i nije najmerodavnija za ovu vrstu odlučivanja tokom glsanja o sastavljanju TOP 10, pri čemu je uvek ostajalo po minimum jedna a često i više izuzetno kvalitetnih fotografija bez šansi za plasman u finale a samim tim i šanse za pobedu ili jednu od nagrada – što svakako nije cilj ove nagradne igre.

Naravno, ne treba posebno pominjati činjenicu da nam je i koliko nam je, kao organizatoru – drago, što ova nagradna igra nema ni jednu mrlju (kako to zna da bude na ovim prostorima – a pogotovo u oblasti ribolova) niti primedbu – kako od strane sponzora, tako ni od strane učesnika, što je za nas – najbitnije. Ova izmena propozicija će samo dodatno zacementirati takvu poziciju.

U velikoj meri to je tako, jer je sve javno i transparentno od momenta kada nagradna igra krene, preko glasanja, pa sve do isporuke nagrada. Naravno, ko gubi ima pravo da se ljuti, ali tu su uvek pravila da podsete na propozicije, i činjenicu da je ovo, ipak, samo igra koja treba svima da donese srećan i vedar završetak godine, a ne suprotno.

Zbog toga ću vas, u narednih nekoliko pasusa, što je kraće moguće, upoznati sa pravilima i propozicijama nagradne igre, što se zapravo svodi na puko prepisivanje onih koje se primenjuju od prve godine organizovanja ove nagradne igre. Ko je od vas učestvoao u prethodnim, već ih dobro zna, uključujući ovu izmenu oko sastavljanja TOP 10 – što je svakako bolje i pravednije prema onima koji u takmičenje ulaze sa kvalitetnim fotografijama. Ali nije suvišno pomenuti ih zbog novih kolega koji će se prvi put prijaviti, a i zbog regularnosti nagradne igre. Dakle,

PRAVILA I PROPOZICIJE NAGRADNE IGRE:

SPONZORI NAGRADNE IGRE:

OrganizatorRIBOLOVAČKI PORTAL SRBIJE

Generalni sponzor: Sportfisher d.o.o Jagodina (Srbija)

Ostali sponzori: Gold Fish – Leskovac (Srbija)

As-Tech proizvodnja ribomaterijala – Banja Luka (Republika Srpska, Bosna i Hercegovina)

MEDIJSKI SPONZORI:

Ribolovački Portal Srbije –   (www.ribolov.co.rs)

Ribolovački Forum Srbije –  (www.ribolov.co.rs/forum)

Ribolovački Portal Srbije – FB FanPage –  (www.facebook.com/RibolovackiPortalSrbije)

Ribolovački Portal Srbije – FB Grupa –  (www.facebook.com/groups/RibolovackiPortal)

Informativni Portal – SrbijaOnLine – (www.srbijaonline.rs)

Zainteresovani sponzori (pravna ili fizička lica) se mogu javiti sve vreme trajanja nagradne igre, i na taj način uvećavati nagradni fond, pri čemu će shodno svom sponzorstvu dobiti reklamni prostor u kampanji.

TRAJANJE, PRIJAVA I NAČIN GLASANJA:

– Nagradna igra počinje  01.12.2016. u 20h, i traje do 31.12.2016. – u ponoć.

– Pravo učešća imaju svi sa adresom boravka (ili adresom za slanje nagrada) na teritoriji Srbije (uključujući, NARAVNO, i Kosovo i Metohiju).

– Proglašenje pobednika je 03.01.2017. godine u 20h.

– Isporuka nagrada je u drugoj trećini januara 2017. godine ( nakon početka normalnog režima rada firmi i dostavnih službi, koji je tradicionalno “narušen” tokom novogodišnjih i Božićnih praznika), a što je između 10. i 20. januara.

– Prijavu i željenu fotografiju sa ulovom šaljete na e-amil: nagradnaigra@ribolov.co.rs, od početka nagradne igre  01.12.2016. u 20h, pa sve do 15.12.2015. u ponoć.

– Nakon toga, više neće biti moguće poslati fotografiju i prijaviti učešće, jer tada kreće glasanje za finale i TOP 10.

– 16.12.2016. u 20:00h  počinje glasanje. Ovim se obezbeđuje regularnost glasanja i ista pozicija za sve učesnike – kada je glasanje u pitanju ( i za one koji su prijavu poslali 01.12 i za one koji su se prijavili 15.12, neposredno pre isteka roka za prijavljivanje).

– Glasanje će biti sprovedeno putem ankete koja će biti objavljena na ovoj stranici, odmah ispod galerije sa fotografijama učesnika koji su poslali validnu prijavu, pri čemu će svako moći da glasa samo jednom sa iste IP adrese, štikliranjem broja fotografije i imena osobe za koju želi da glasa u polju predviđenom za to, koje se završava 31.12 u ponoć.

01.01.2017. godine u 20h se objavljuje konačna TOP 10 lista, a 03.01.2017. u 20h se proglašava pobednik.

Fotografiju pošaljite sa sledećim podacima:

Naslov: ZA NAGRADNU IGRU.

– Tačno ime i prezime onoga ko učestvuje u nagradnoj igri (uz obavezno ime jednog od roditelja koji šalje fotografiju ukoliko je na slici maloletna osoba),
– Tačna adresa stanovanja, poštanski broj i mesto,
– Broj mobilnog telefona,
– Vrsta i težina ribe,
– Tehnika pecanja,
– Tačan naziv, tip i oznaka štapa kojim je ulov ostvaren,
– Tačan naziv i veličina mašinice,
– Tačan naziv i prečnik osnovnog najlona (strune) koja je korišćena,
– Tačan naziv i debljina najlona (strune, fluorokarbona,…) koji je korišćen kao predvez (ukoliko se razlikuje od osnovnog najlona),
– Težinu sistema (plovka, olova, htranilice) u zavisnosti od tehnike pecanja,
– Mamac (i/ili varalica, mušica) koji je korišćen, u zavisnosti od tehnike pecanja,
– Tačan naziv, tip i veličina udice koja je korišćena (u slčaju da nije u pitanju tehnika varaličarenja),
– Voda i mesto ostvarenog ulova.

– Šaljite čiste i kvalitetne fotografije, sa što većom rezolucijom i veličinom (predlažemo minimum 1024x768px), težine do 5 MB u .jpg ili .png formatu, napravljene pored vode gde je ulov ostvaren ili u neposrednoj blizini koja oslikava prirodno stanište ribe. Na fotografiji mora da se vidi i ribolovac (fotografije samo sa ribama bez ribolovca – nemojte slati). Takođe, fotografije sa mrtvim (ili ribama u lošem stanju), prljavim, obešenim (vezanim) i krvavim ribama, te fotografije napravljene u dvorištu, kupatilu, garaži, podrumu, na ulici ili bilo kom drugom okruženju koje ne oslikava prirodno stanište ribe (ili ne asocira na njega) – neće biti objavljene, i neće ući u konkurenciju za nagradu.

Ovim želimo dodatno promovisati sportski C&R ribolov, kao i zaštitu i održivi razvoj ribljeg fonda.

– Fotografije sa ulovom koje predstvaljaju komercijalni sadržaj, tako što u prvi plan vrše promociju nekog brenda, poput proizvoda, hrane, mamaca, hemije i slično – NISU PRIHVATLJIVE (čak ni sa proizvodima sponzora nagradne igre, ukoliko među sponzorima ima proizvođača). Ovim želimo postići dodatnu regularnost u takmičenju, jer sponzori imaju svoj reklamni prostor – ugovoren sponzorstvom, pa dodatno reklamiranje putem takmičarskih fotografija – nije prihvatljivo.

Svako ko pošalje prijavu, biće obaveštavan o statusu iste, od trenutka prijema do trenutka evidentiranja i procesuiranja.

Fotografije koje su u suprotnosti sa pravilima i propozicijama nagradne igre, neće biti prihvaćene i prikazane u delu nagradne igre koji je predviđen za glasanje, od 16.12 u 20h do 31.12 u ponoć, a potencijalni učesnik nagradne igre koji takvu fotografiju pošalje, biće o tome obavešten povratnim e-mailom, odmah nakon evidentiranja prijave od strane organizatora i utvrđivanja u čemu se nepravilnost ogleda. Dakle, biće upoznat i obavešten da mu prijava nije prihvaćena, kao i sa razlozima zbog čega je to tako. Nakon toga, ima pravo da pošalje drugu fotografiju, koja je u skladu sa pravilima i propisima, do isteka roka koji je za to predviđen. Takođe, i svaki učesnik kome je prijava prihvaćena, biće obavešten o prijemu i statusu iste. Ukoliko ne dobijete povratni email o statusu prijave ( bez obzira da li je prihvaćena ili odbijena), pošaljite je opet jer iz nekog razloga nije stigla do nas.

NAGRADNI FOND, DOBITNICI I NAGRADE:

Nagradni fond ove nagradne igre je minimum 300 evra ( a može biti i veći u zavisnosti od priliva sponzora tokom trajanja nagradne igre), koji čine ribolovačka oprema i pribor, kao i reklamni materijal sa motivima Ribolovačkog Portala Srbije, i/ili reklamni materijal sa motivima nekog od sponzora. Dakle, nagrade su u robnoj prorivvrednosi.

Biće nagrađeno ukupno 10 učesnika koji se plasiraju u TOP 10, pri čemu će 5 biti određeno glasanjem publike, a preostalih 5 odlukom žirija.

– Prvo mesto, dakle pobednika i ujedno dobitnika glavne nagrade određuju organizator i generalni sponzor nagradne igre, a koji mora biti iz TOP 10. U trenutku početka nagradne igre zagarantovan pobednički fond je 100 €, a nagrade robna protivvrednost u ribolovačkom priboru, opremi i proizvodima sa reklamnim motivima Ribolovačkog Portala Srbije kao i reklamnim motivima sponzora.  U slučaju pojave još kojeg velikog sponzora, pobednički nagradni fond će biti proporcionalno uvećan, a takvom sponzoru se dodeljuje uloga žirija i mogućnost učestvovanja u odlučivanju 5 finalista i pobednika. O tome odluku donosi organizator.

– Plasman od 2. deo 10. mesta (ostatak TOP 10), takođe određuje žiri koji određuje i pobednika, i ovi učesnici će dobiti utešne nagrade ravnomerno raspoređene od ostatka nagradnog fonda. U trenutku početka nagradne igre to je 200 €. Dakle, ove nagrade predstavljaju utešne nagrade kao zahvalnost za učešće u nagradnoj igri i plasman u TOP 10 i biće ravnomerno raspoređene  od 2 do 10 mesta.

NAPOMENA:

Vrednost nagrada je izražena u novčanoj protivvrednosti ( a ne konkretnim proiozvodima), jer želimo da, nakon završetka nagradne igre i objavljivanja pobednika, svi dobitnici nagrada dobiju nagrade na osnovu ulova koji je ostvaren, i tehnike kojom je prijavljeno učešće. Na taj način će nagrada biti adekvatna tehnici kojom dobitnik peca, i tako mu biti od pune koristi.

Dakle, da nagrađenom kolegi stigne prava nagrada za njega.

SREĆNO I BISTRO I U 2017. GODINI !!!

 Nikola Jovanović
glavni urednik

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Ukoliko još niste lajkovali stranicu Ribolovačkog Portala Srbije na Facebooku potražite nas OVDE.
Postanite član grupe Ribolovački Portal Srbije ,na Facebooku, i učestvujte u konstruktivnim diskusijama o ribolovu.
Ukoliko ne pratite Ribolovački Portal Srbije na Twitteru, potražite nas @RibolovSrbija.

Ribolovački Portal Srbije

About Ribolovački Portal Srbije

Ribolovački Portal Srbije.

14 Comments

 1. Dejan Pilja

  21/01/2017 at 15:42

  Poštovani organizatori ,
  dobio sam danas nagradni paket.
  Želim jos jedanput da Vam se zahvalim i poželim puno ribolovackih uspeha u tekućoj godini.

  Bistro ,

 2. Snake to Face

  06/01/2017 at 00:08

  Kad mogu da se ocekuju nagrade?

  • Ribolovački Portal Srbije

   Ribolovački Portal Srbije

   06/01/2017 at 00:13

   Poštovani,
   to je, u vidu posebne napomene, naznačeno na kraju teksta o proglašenju pobednika (objavljenog 03.01.2017.) – ispod pobedničke fotografije na vrhu strane.

 3. Darko

  03/01/2017 at 22:36

  @Dejan Pilja

  Slike decka sa stukom i onog sa smudjom su odsecene. Ribe se ne vide cele ni na jednoj slici. Ovaj sa stukom koristi i grip sto je ruzno, a ova drugi drzi stap u ustima sto je takodje ruzno za jednu sliku. Atraktivno mozda jeste, ali lepo sigurno nije. Po meni je slika broj 1 ubedljivo medju najbolje 2, a pobednicka je svakako ta druga. Ja mislim da vi niste dobro procitali pravila igre, a ovamo ste vec nakon prvog ucesce pozeleli da ih menjate. Ovakva pravila su bas dobra za eliminaciju takvih koji bi da upecaju sto vecu ribu i da pobede.

  • Ribolovački Portal Srbije

   Ribolovački Portal Srbije

   03/01/2017 at 22:48

   Darko,
   parametri koje Vi pominjete su svakako uticali kod odlučivanja, i to su oni detalji koji odlučuju kada se krug jako suzi.
   Hvala što ste to primetili i izneli kao jako bitan faktor. Fotografija broj jedan je jedna od dve (neračunajući pobedničku) koje su ušle u najuži izbor za pobedu.
   Ali su i tu odlučivali detalji.
   Još jednom – pozdrav.

  • Snake

   03/01/2017 at 22:51

   Upravo to, ovde se ne ocenjuje to što ćete doći sa najvećim ulovom, sa neke komercijalne vode, pritom “dosađivati” ljudima da glasaju za vas, i očekivati da pobedite, a imate prosečnu fotografiju.

 4. Dejan Pilja

  03/01/2017 at 21:33

  Postovani ,
  dozvolite mi da Vam se obratim kao neko ko je dobio najviše glasova publike.

  a) Prvo kritike ( znam da je uvek najlakse kritikovati ):
  Ja sam ( Verovatno kao svi takmicari ali i ljubitelji ribolova ) veoma iznenadjen pobedničkom fotografijom jer smatram da je bilo boljih fotografija ( dečko sa štukom u camcu i dečko sa smuđjem – stapom u ustima ).
  Nije mi jasno zasto je to najlepsa fotografija kada ne ispunjava zahtevano iz Vaših propozicija ?
  Takodje želim da naglasim da su slike sakupljene ( slobodnim recnikom rečeno ) s brda – s dola !! i tu je jako tesko biti objektivan ali uopšte ne želim da sumljam u kompetentnost zirija i cestitam pobedniku.

  b) Sada pohvale i predlozi za dalje :
  Prvo želim da Vam cestitam na odrzanom takmicenju jer je to bilo izuzetno tesko kada imate ovako sirok dijapazon slika .
  Predlazem da od naredne godine obavezno razdvojite takmicenje , i to :
  – najlepsa ulovljena trofejna slika
  – slobodan izbor
  Jer i Vi ćete se sloziti da ove godine niste imali slike brojnih trofejnih slika koje su ulovljene u našim rekama i jezerima , već je većina tih slika bila od strane rekreativaca koji mozda dva – tri puta godišnje izadju na reku ?!
  Ovo Vam sve dobronamerno kažem jer sam na rekama / jezerima Srbije od svoje 15 godine ( već 30 godina ) i aktivno sam prisutan na brojnim takmičenjima ( Saran , smuđj i stuka ) a bilo je jako lepih fotografija i niko se od njih nije prijavio na ovo takmicenje .

  c) Komentar na vase završno obracanje :
  Citao sam Vas zavrsni tekst i prosto nisam mogao da verujem da su takmicari išli toliko daleko da su Vam cak i pretili !! ( njima se obraćam : ribolovci moji pa ovo je samo takmicenje i to ne u pecanju nego u najlepšoj slici !!! pa ovo svima nama treba da bude zanimacija dok se ne vratima na nase reke i jezera i ajde da svi zajedno svojim predlozima pomognemo ljudima koji organizuju ovo takmicenje da u narednim godinama bude mnogo bolje ).

  I na kraju želim da Vam kažem sledeće , ovo mi je bilo prvo ovakvo takmicenje jer nisam do sada obracao paznju da sve ribe koje sam upecao i slikao imaju sve elemente kvalitetne fotografije kako bi mogle da udji u uži izbor za najlepšu fotografiju ( i ova moja ovogodišnja fotografija je bila mutna ).
  Naravno da cu se takmičiti i naredne godine a Vi sve gore napisano shvatite dobronamerno i moj mali doprinos da se već krajem ove godine nadjemo u novom takmicenju sa izmenjenim pravilima ,

  Moja puna podrška …. bistro ….
  Dejan Pilja

  • Ribolovački Portal Srbije

   Ribolovački Portal Srbije

   03/01/2017 at 21:58

   Poštovani kolega Pilja,
   najpre, sve čestitke na plasmanu u TOP 10, a pogotovo što ste to uradili sa prvog mesta na osnovu glasova publike.
   Kriterijumi žirija su uvek isti, a koji su navedeni u tekstu iznad.
   U moru, po kvalitetu sličnih fotografija, upravo su nijanse te koje odnose prevagu. A kriterijumi koji se uzimaju u razmatranje su uvek rezolucija, oštrina, kompozicija, osvetljenje, stanje u kojem se nalazi ulov, odnos prema istom, i tako dalje. Ako se baš i desi da se više fotografija pojavi sa (po kvalitetu) apsolutno istim navedenim parametrima, onda se ide dublje u analizu od onoga gde je ulov ostvaren da li na “komercijalnoj” ili “divljoj” vodi i tako dalje i tako dalje.
   Na osnovu svega ovoga gore navedenog i uzimajući u obzir sve parametre (a pre svih rezoluciju, osvetljenje i kompoziciju fotografije), po odluci žirija, jednoglasno – odlučeno je da je pobednička fotografija zaista od nekih za nijansu, a od nekih za više nijansi iznad po kvalitetu. Fotografije koje Vi pominjete, uključujući i Vašu ali i još neke su do samog kraja bile u konkurenciji, ali se sistemom eliminacije došlo do one koja ima najmanje “falinki” da tako kažemo. Upravo te fotografije su one koje je žiri odlučio da ubaci u TOP 10 jer zaista to zaslužuju, ali u konkurenciji od 10 finalnih pobednička, po mišljenju žirija jeste za korak ispred svih ostalih.
   Ona je APSOLUTNO po propisima i propozicijiama (ne znamo na osnovu čega kažete da nije), a uz to “najčistija” – pa je kao takva proglašena pobedničkom.
   Najiskrenije zahvaljujemo na svemu ovome što ste zapazili i izneli kao Vaš stav, to svakako jeste konstruktivna diskusija, uz dopuštenje da je ipak žiri taj koji ocenjuje i proglašava pobednika, a organizator onaj ko određuje koncept i pravila nagradne igre – koja su ovde ispoštovana od prvog do poslednjeg slova.
   A koncept nije niti ocenjivanje trofejne fotografije, niti fotografije sa najvećim ulovom – već najlepše fotografije sa ulovom na osnovu unapred određenih parametara, koji inače dobru fotografiju čine lepom. Tako da isključivo u tom kontekstu posmatrate odluku žirija, što je jasno i naznačeno propozicijama.
   Sve ovo ispod što se tiče ispada pojedinaca, pretnji, ucena, javnim istupima… nije zaista vredno pominjati više od ovoga kako je to učinjeno, pogotovo jer to nisu postupci vredni komentara, niti imaju veze sa nečim što je sport. Takvi ljudi sa namerom i čine neke radnje, poput prijavljivanja učešća u ovako nečemu, da bi se na kraju u skladu sa tim i ponašali. Jer, i ne umeju drugačije i bolje.
   Na to smo stavili tačku.
   Vama još jednom sve čestitke na plasmanu a svoju nagradu očekujte onako kako je najavljeno.

   Uz veliki pozdrav i željom da se opet družimo krajem ove godine – u novoj nagradnoj igri, kao i tokom godine uz možda neki Vaš tekst ili reportažu sa pecanja koji ćemo rado objaviti,
   sve najbolje!
   BISTRO!

 5. Darko

  01/01/2017 at 20:37

  Otganizatoru igre zelim srecnu i uspesnu Novu godinu i da cestitam na jos jednoj fenomanalnoj organizaciji i doslednom drzanju do pravila funksionisanja igre. Samo tako nastavite!

 6. Tatjana

  31/12/2016 at 13:34

  Varate na glasanju! Sramota! Pred mojim ocima ljudi glasaju a ne ocitava se glas!

  • Ribolovački Portal Srbije

   Ribolovački Portal Srbije

   31/12/2016 at 21:30

   Poštovana Tatjana,
   ne zanmo kako Vi zamišljate da je moguće varati na glasanju, ali Vas uveravamo da je to, u smislu (ne)beleženja glasova nemoguće, ma koliko to za Vas zvučalo neverovatno.
   Naravno, sem u slučaju da je već jednom glasano sa iste IP adrese, bez obzira da li je uređaj kojim se glasa laptop, desktop računar ili neki od smart uređaja poput mobilnih telefona i/ili tableta – koji su putem Wi-Fi mreže vezani za istu (kućnu) IP adresu sa koje se glasa (ili je već glasano).
   Jedna IP adresa = jedan glas, NE ZNAČI da se po jednom može glasati sa svaog uređaja u kući, već da se može obaviti glasanje samo sa jednog od njih, ali se potom NE MOŽE glasati sa drugim, koji je putem WI-Fi konekcije vezan za kućnu mrežu i istu IP adresu. Ako pokušate putem paketnog interneta (ukoliko ga imate) a ne putem Wi-Fi konekcije, videćete o čemu govorimo.
   Ali i sa konekcijom putem paketnog interneta možete glasati samo jednom – ne više od toga.
   Razumemo da neko ne razume šta znaši jedan glas sa jedne IP adrese, ali ne možemo razumeti da zbog toga što ne razume – ostavlja komentare poput ovog Vašeg.
   Kao što vidite, on nije obrisan, već sa velikim zadovoljstvom objavljen, kako bi obrazloženje na Vašu optužbu mogli da vide i svi ostali koji imaju nedoumice oko toga šta znači “Unique IP address vote
   Naravno, kako je Srbija carstvo dinamičkih a ne statičkih IP adresa, mnogi se dovijaju na razne načine da izvrše promenu IP adrese i omoguće “Multiple Vote”, ali nije moguće nekome onemogućiti glas – ukoliko nije već jednom glasao.
   Raspitajte se malo o tome, pre ovakvih optužbi, koje ne govore ništa o nama već isključivo o Vama.
   To je način na koji funkcionišu sve online ankete, pa tako i ova.
   To, dakle, nismo izmislili mi već samo primenjujemo Plugin koji pokreće anketu, a koja je kao i svaka druga online anketa na svetu.
   U nadi da je sada bar malo jasnije šta znači 1 IP adresa = 1 glas, puno pozdrava, zdravlja i sreće u nastupajućoj godini – na svim poljima.

 7. Jovan

  18/12/2016 at 00:40

  Zasto ove godine ne pisu podaci o ulovu ispod svake slike?

  • Ribolovački Portal Srbije

   Ribolovački Portal Srbije

   18/12/2016 at 11:00

   Poštovani kolega,
   opisi fotografija su još prvog trenutka ubačeni uz svaku fotografiju, ali plugin koji pokreće foto-galeriju iz nekog razloga nije hteo da ih prikazuje. Verovatno nova nadogradnja plugina nije kompatibilna sa poslednjom verzijom skripte koja pokreće sajt.
   Tek, da ni Vas ni ostale kolege ne bismo “smarali” tehničkim podacima, obaveštavamo Vas sa smo taj problem rešili ubacivanjem podataka koje su kolege takmičari slali prilikom prijave – tako što smo ih “nalepili” u footeru fotografije kao sastavni deo svake od njih, uz još jedno izvinjenje što prvih 48h to nije bilo vidljivo.
   Fotografije sa opisima su ubačene u momentu kada ste nam Vi ovo napisali – što ste sigurno primetili ukoliko ste neposredno nakon ostavljanja komentara vratili na ovu stranu.
   U svakom slučaju, hvala na sugestiji, iako smo mi od prvog trenutka radili na otklanjanju tog nedostatka.
   Pozdrav!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook