eXTReMe Tracker
Novogodišnja nagradna igra 2015/16 - Ribolov

Novogodišnja nagradna igra 2015/16

By on 01/12/2015

Poštovane kolege, dragi prijatelji i ljubitelji Ribolovačkog Portala Srbije, svi ljubitelji ribolova,

evo nas na kraju još jedne kalendarske godine. Decembar je mesec – period kada sve nas “drma” novogodišnja groznica i pretpraznično (novogodišnje) raspoloženje. Decembar je mesec – mesec darivanja. Decembar je mesec – vreme za, sada već tradicionalnu, Novogodišnju nagradnu igru, koju u ovo vreme organizuje Ribolovački Portal Srbije već par godina unazad.

Dakle, kao i prethodne dve godine, 2013. i 2014. i ove smo za vas organizovali nagradnu igru, kojom ćemo obradovati ČAK DESET kolega, od ukupnog broja koji su prijavili učešće, a čije prijave budu validne.

Propozicije iste, cilj isti, nagradni fond veći. Najveći do sada !

Po tome se, bez lažne skromnosti, izdvajamo u sam vrh – kada su ribolovačke nagradne igre u Srbiji u pitanju. I po vrednosti nagradnog fonda, i po broju nagrađenih kolega (učesnika).

Naime, zahvaljujući našim prijateljima, sponzorima ove nagradne igre, obezbedili smo nagradni fond od čak 350 evra, i zagarantovanu nagradu za pobednika od 100 evra. To je ono što je zagarantovano. Nagradni fond može biti samo veći, a nagrade samo vrednije i brojnije od ovoga, u zavisnosti, pre svega od toga,  da li će se tokom trajanja nagradne igre pojavi još koji sponzor.

Generalnog sponzora već imamo, i to mesto je rezervisano za firmu Sportfisher iz Jagodine. Pored  generalnog, veliki doprinos ovoj nagradnoj igri dali su i preostala dva sponzora a to su, firma Gold Fish iz Leskovca, koja se bavi prodajom ribolovačkog materijala i opreme, i glavni urednik Ribolovačkog Foruma Srbije (koji je sastavni deo Ribolovačkog Portala Srbije) – Nikola Cvetković, veliki prijatelj našeg portala, i još veći – moj lični prijatelj, koji evo, drugu godinu zaredom, pokazuje veliku privrženost radu i izgradnji Ribolovačkog Portala, tako što, između svega ostalog, daje i svoj lični doprinos u kreiranju nagradnog fonda koji je namenjen nagradnoj igri.

Novogodisnja nagradna igra

Dakle, skoro pa sve isto kao prošle godine, izuzev smene na čelu generalnog sponzorstva. A tim koji pobeđuje ne treba menjati, kao ni taktiku kojom se to ostvaruje, zar ne? Samo ga treba konstantno jačati i graditi novim, što kvalitetnijim, ljudima. Mi upravo to činimo. I nemamo nameru od toga odusta(ja)ti. Naprotiv, drago nam je da smo iz godine u godinu sve veći, a sa nama i ova nagradna igra. Kao organizatoru, izuzetno nam je drago što nema ni jednu mrlju (kako to zna da bude na ovim prostorima – a pogotovo u oblasti ribolova) niti primedbu – kako od strane sponzora, tako ni od strane učesnika, što je za nas – najbitnije. Zato, jer je sve javno i transparentno od momenta kada nagradna igra krene, preko glasanja, pa sve do isporuke nagrada. Naravno, ko gubi ima pravo da se ljuti, ali tu su uvek pravila da podsete na propozicije, i činjenicu da je ovo, ipak, samo igra koja treba svima da donese srećan i vedar završetak godine.

Zbog toga ću vas, u narednih nekoliko pasusa, što je kraće moguće, upoznati sa pravilima i propozicijama nagradne igre, što se zapravo svodi na puko prepisivanje onih koje se primenjuju od prve godine organizovanja ove nagradne igre. Ko je od vas učestvoao u prethodnim, već ih dobro zna. Ali nije suvišno pomenuti ih zbog novih kolega koji će se prvi put prijaviti, a i zbog regularnosti nagradne igre. Dakle,

PRAVILA I PROPOZICIJE NAGRADNE IGRE:

SPONZORI NAGRADNE IGRE:

Organizator: RIBOLOVAČKI PORTAL SRBIJE

Generalni sponzor: Sportfisher d.o.o – Jagodina (Srbija)

Ostali sponzori: Gold Fish – Leskovac (Srbija)

Nikola Cvetković urednik Ribolovačkog Foruma Srbije – Leskovac (Srbija)

Medijski sponzori:

Ribolovački Portal Srbije – WEB Portal –  (www.ribolov.co.rs)

Ribolovački Forum Srbije –  (www.ribolov.co.rs/forum)

Ribolovački Portal Srbije – FB FanPage –  (www.facebook.com/RibolovackiPortalSrbije)

Ribolovački Portal Srbije – FB Grupa –  (www.facebook.com/groups/RibolovackiPortal)

Informativni Portal – SrbijaOnLine – (www.srbijaonline.rs)

Zainteresovani sponzori (pravna ili fizička lica) se mogu javiti sve vreme trajanja nagradne igre, i na taj način uvećavati nagradni fond, pri čemu će shodno svom sponzorstvu dobiti reklamni prostor u kampanji.

TRAJANJE, PRIJAVA I NAČIN GLASANJA:

– Nagradna igra počinje  01.12.2015. u 20h, i traje do 31.12.2015. – u ponoć.

– Pravo učešća imaju svi sa adresom boravka (ili adresom za slanje nagrada) na teritoriji Srbije (uključujući, NARAVNO, i Kosovo i Metohiju).

– Proglašenje pobednika je 03.01.2016. godine u 20h.

– Isporuka nagrada je u drugoj trećini januara 2016. godine ( nakon početka normalnog režima rada firmi i dostavnih službi, koji je tradicionalno “narušen” tokom novogodišnjih i Božićnih praznika), a što je između 10. i 20. januara.

– Prijavu i željenu fotografiju sa ulovom šaljete na e-amil: nagradnaigra@ribolov.co.rs, od početka nagradne igre  01.12.2015. u 20h, pa sve do 15.12.2015. u ponoć.

– Nakon toga, više neće biti moguće poslati fotografiju i prijaviti učešće.

– 16.12.2015. u 20:00h  počinje glasanje. Ovim se obezbeđuje regularnost glasanja i ista pozicija za sve učesnike – kada je glasanje u pitanju ( i za one koji su prijavu poslali 01.12 i za one koji su se prijavili 15.12, neposredno pre isteka roka za prijavljivanje).

– Glasanje će biti sprovedeno putem ankete koja će biti objavljena na ovoj stranici, odmah ispod galerije sa fotografijama učesnika koji su poslali validnu prijavu, pri čemu će svako moći da glasa samo jednom sa iste IP adrese, štikliranjem broja fotografije i imena osobe za koju želi da glasa.

Fotografiju pošaljite sa sledećim podacima: ( Ime i prezime, e-mail, mesto stanovanja, poštanski broj, tačna adresa – ulica i broj, broj mobilnog telefona, mesto i voda ostvarenog ulova, vrsta i težina ribe, tehnika, oprema i mamac kojima je ulov ostvaren). Naslov: ZA NAGRADNU IGRU.

– Šaljite čiste i kvalitetne fotografije, sa što većom rezolucijom i veličinom (predlažemo minimum 1024x768px), težine do 5 MB u .jpg formatu, napravljene pored vode gde je ulov ostvaren ili u neposrednoj blizini koja oslikava prirodno stanište ribe. Na fotografiji mora da se vidi i ribolovac (fotografije samo sa ribama bez ribolovca – nemojte slati). Takođe, fotografije sa mrtvim (ili ribama u lošem stanju), prljavim, obešenim (vezanim) i krvavim ribama, te fotografije napravljene u dvorištu, kupatilu, garaži, podrumu, na ulici ili bilo kom okruženju koje ne oslikava prirodno stanište ribe, neće biti objavljene, i neće ući u konkurenciju za nagradu. Ovim želimo dodatno promovisati C&R ribolov, kao i zaštitu i održivi razvoj ribljeg fonda.

– Fotografije sa ulovom koje predstvaljaju komercijalni sadržaj, tako što u prvi plan vrše promociju nekog brenda, poput proizvoda, hrane, mamaca, hemije i slično – NISU PRIHVATLJIVE (čak ni sa proizvodima sponzora nagradne igre, ukoliko među sponzorima ima proizvođača). Ovim želimo postići dodatnu regularnost u takmičenju.

Svako ko pošalje prijavu, biće obaveštavan o statusu iste, od trenutka prijema do trenutka evidentiranja.

Fotografije koje su u suprotnosti sa pravilima i propozicijama nagradne igre, neće biti prihvaćene i prikazane u delu nagradne igre koji je predviđen za glasanje, od 16.12 u 20h do 31.12 u ponoć, a potencijalni učesnik nagradne igre koji takvu fotografiju pošalje, biće o tome obavešten povratnim e-mailom, odmah nakon evidentiranja prijave od strane organizatora. Dakle, biće upoznat i obavešten da mu prijava nije prihvaćena, kao i sa razlozima zbog čega je to tako. Nakon toga, ima pravo da pošalje drugu fotografiju, koja je u skladu sa pravilima i propisima, do isteka roka koji je za to predviđen. Takođe, i svaki učesnik kome je prijava prihvaćena, biće obavešten o prijemu i statusu iste. Ukoliko ne dobijete povratni email o statusu prijave ( bez obzira da li je prihvaćena ili odbijena), pošaljite je opet, jer iz nekog razola nije stigla do nas.

DOBITNICI:

– Biće nagrađeno ukupno 10 učesnika, čije fotografije imaju najviše glasova publike.

– Prvo mesto, i ujedno glavnu nagradu određuju organizator i generalni sponzor nagradne igre, a koji mora biti iz TOP 10 izabranih od strane publike. U slučaju pojave još kojeg velikog sponzora, dodeljuje mu se uloga žirija i mogućnost učestvovanja u odlučivanju pobednika. O tome odluku donosi organizator.

– Pozicije od 2. do 10. mesta se određuju, na osnovu broja glasova publike.

NAGRADNI FOND I NAGRADE:

– Nagradni fond ove nagradne igre je minimum 350 evra ( a može biti i veći u zavisnosti od priliva sponzora tokom trajanja nagradne igre), koji čine ribolovačka oprema i pribor, kao i reklamni materijal sa motivima Ribolovačkog Portala Srbije, i/ili reklamni materijal sa motivima nekog od sponzora. Dakle, nagrade su u robnoj prorivvrednosi.

– 1. mesto (određuje organizator i generalni sponzor iz Top 10 fotografija na osnovu glasova publike) osvaja ribolovački pribor u vrednosti od 100€, plus reklamni materijal sa motivima Ribolovačkog Portala Srbije, i/ili reklamni materijal sa motivima nekog od sponzora.

– 2.-10. mesto (nagrade publike) osvajaju utešne nagrade kao zahvalnost  na učešću u nagradnoj igri, i proizvode sa reklamnim motivima Ribolovačkog Portala Srbije, i/ili reklamni materijal sa motivima nekog od sponzora.

NAPOMENA:

Vrednost nagrada je izražena u novčanoj protivvrednosti ( a ne konkretnim proiozvodima), jer želimo da, nakon završetka nagradne igre i objavljivanja pobednika, svi dobitnici nagrada dobiju nagrade na osnovu ulova koji je ostvaren, i tehnike kojom je prijavljeno učešće. Na taj način će nagrada biti  adekvatna tehnici kojom dobitnik peca, i tako mu biti od pune koristi.

Dakle, da nagrađenom kolegi stigne prava nagrada za njega.

SREĆNO I BISTRO I U 2016. GODINI !!!

Nikola Jovanović
glavni urednik

_______________________________________________________________________________

Ukoliko još niste lajkovali stranicu Ribolovačkog Portala Srbije na Facebooku potražite nas OVDE.
Postanite član grupe Ribolovački Portal Srbije ,na Facebooku, i učestvujte u konstruktivnim diskusijama o ribolovu.
Ukoliko ne pratite Ribolovački Portal Srbije na Twitteru, potražite nas @RibolovSrbija.

_______________________________________________________________________________

16.12.2015. god.

Od danas počinje drugi, od tri dela, Novogodošnje nagradne igre, predviđen za glasanje, i trajaće do 31.12.2015. u ponoć – kada svi zajedno dočekamo Novu 2016. godinu. Ispod je galerija prijavljenih fotografija koje ispunjavaju uslove nagradne igre, i anketa sa imenima onih koji konkurišu za ulazak u TOP 10, na osnovu glasova publike. Od kojih će jedan biti proglašen pobednikom 03.01.2016. godine u 20 časova, i dobiti glavnu nagradu – RIBOLOVAČKI PRIBOR U VREDNOSTI OD 100€. Proglašenje pobednika će biti tereći, i ujedno završni deo, nagradne igre.

Zato, glasajte za Vašeg favorita kako bi mu povećali šanse za ulazak u TOP 10 nagrađenih, a time i mogućnost osvajanja glavne nagrade. Tako, što ćete u anketi ispred imena i rednog broja onoga čija Vam se fotografija najviše dopada, štiklirati polje predviđeno za to i potom glasati. Takmičari su u anketi poređani istim redosledom kao i u galeriji, odnosno hronološki – onako kako su pristizale njihove prijave.

Drago nam je da su to kolege iz čitave Srbije, od Vojvodine, preko svih delova centralne Srbije, pa sve do juga, ali ujedno izražavamo i žaljenje što je to tek nešto preko 60% prijava koje ispunjavaju uslove nagradne igre, i koje su prihvaćene od strane organizatora. I pored toga, što je svakome ko je poslao prijavu poslat povratni e-mail sa obaveštenjem o statusu iste – potvrdom o prijemu, ili navedenim razlogom zbog kojeg prijava nije prihvaćena.Takođe, uz detaljno obrazloženje, mogućnost i davanje dovoljno vremena ( do isteka roka za prijavljivanje 15.12 u ponoć) onima koji nisu dovoljno dobro pročitali uputstvo i uslove nagradne igre – to isprave, u onom delu gde su grešili.
Neki su to iskoristili i po drugi put poslali validnu prijavu, ali mnogo veći broj nije.
Do 31.12.2015. u ponoć, kada se završava glasanje, i kada ćemo jedni drugima poželeti srećnu, zdravu i uspešnu Novu 2016. godinu, a potom i do 03.01.2016. kada proglašavamo pobednika,

veliki pozdrav

Nikola Jovanović
glavni urednik


20.12.2015. god.
UVEĆANJE NAGRADNOG FONDA

Miodraga Rilaka (alias – Velemajstor ribolova Rilak Miodrag), ne treba posebno predstavljati ribolovačkoj javnosti u Srbiji (a i šire). On se,  kao prijatelj našeg portala, danas takođe pridružio sponzorskom pulu i dao nemali doprinos uvećanju nagradnog fonda, u ovoj fazi nagradne igre ( predviđenoj za glasanje), i tako nagradni fond povećao sa 350 na preko 400 evra. U svoje lično ime, i ime njegovog ribolovačkog FB networka, gde spadaju – FB grupe: Ribolovci Kruševca i šire, Prodaja i kupovina isključivo feeder pribora, Ribolovci na FB, kao i  FB stranica Fideraši Kruševca i šire, nagradni fond je uvećao za fider štap “Maver Powerlite SX Feeder” dužine 10ft (3m), koji dolazi u kompletu sa tri izmenjiva karbonska vrha. Ovaj štap je namenjen najbolje plasiranom fiderašu, tačnije, takmičaru koji je prijavio ulov ostvaren feeder tehnikom, a u TOP 10 ima najviše glasova publike (među fiderašima). 

Uvećanje nagradnog fonda - sponzori

Uvećanje nagradnog fonda – SPONZORI

U ime organizatora – Ribolovačkog Portala Srbije, i svoje lično ime, zahvaljujem se Riletu na ovom gestu, i odluci, da svoje ime pridruži sponzorskom pulu Novogodišnje nagradne igre.

Nikola Jovanović
glavni urednik

_______________________________________________________________________________

Ukoliko još niste lajkovali stranicu Ribolovačkog Portala Srbije na Facebooku potražite nas OVDE.
Postanite član grupe Ribolovački Portal Srbije ,na Facebooku, i učestvujte u konstruktivnim diskusijama o ribolovu.
Ukoliko ne pratite Ribolovački Portal Srbije na Twitteru, potražite nas @RibolovSrbija.

_______________________________________________________________________________

03.01.2016.

Poštovani učesnici “Novogodišnje nagradne igre”, došli smo i do trenutka proglašenja pobednika. Najpre, evo konačnog poretka i plasmana u TOP 10 na osnovu glasova publike. Ukupno je glasalo 5.571 ljudi , a prvih 10 je, na osnovu istih, respoređeno ovako.

R. br. fotografije Ime i prezimeBroj glasovaProcenti
12Miloš Đuričić1.20321,59%
22Nikola Šljivić1.06119.05%
21Veljko Cvetićanin90516,24%
8Aleksandar Potokar4718.45%
9Saša Danilović4598.24%
4Vojin Vojinović2815.04%
1Mladen Decović1873.36%
7Dejan Malenović1582.84%
14Srđan Tomić1542.76%
20Mita Ilijević151 2.71%

Na osnovu pravila nagradne igre, a uzimajući u obzir sledeće kriterijume:

kvalitet fotografije, rezoluciju i oštrinu, kompoziciju, prirodu, okruženje, odnos prema fotografisanoj ribi u skladu sa osnovnom namerom – a to je promocija C&R, dakle, strogo vodeći računa da se na ribi koja se nalazi na pobedničkim fotografijama ne vide ostaci prljavštine i/ili tragova vezivanja, povreda, krvi, te da na istim budu isključivo žive ribe – žiri je doneo sledeću odluku:

Prvo mesto i glavnu nagradu ( komplet – štap i mašinicu u vrednosti od 100€) dobija fotografija prijavljena pod rednim brojem 9. Sliku nam je poslao Saša Danilović iz Kragujevca.

U ime generalnog sponzora Sportfisher d.o.o iz Jagodine, i organizatora nagradne igre – Ribolovačkog Portala Srbije koji su doneli ovu odluku, moram da napomenem, da je izuzetno tesna borba za pobedu bila između Saše Danilovića i mladog kolege Srđana Tomića koji nam je, takođe, poslao izuzetno lepu i lepo ukomponovanu fotografiju sa ulovom. Odlučile su zaista nijanse, a presudno je bilo to što je kolega Danilović ulov ostvario na divljoj vodi i na izuzetno teškom terenu, te da je to ona nijansa koja je donela prevagu. 
Što se žirija i organizatora tiče – fotografije su potpuno jednakog kvaliteta.

Od 2. do 10. mesta, prema propozicijama nagradne igre, rangirane su fotografije na osnovu glasova publike, i one osvajaju utešne nagrade (raspodela ostatka nagradnog fonda na 9 jednakih delova). Za najbolje plasiranog fideraša nagrada već obezbeđena sponzorstvom u drugom delu nagradne igre, od strane Miodraga Rilaka koji je sponzorisao dvodelni fider štap  Maver Powerlite SX 3m sa tri izmenjiva vrha, koji je tog trenutka namenjem ( kako je odmah i naznačeno po prijemu sponzorstva), najbolje plasiranom fiderašu među takmičarima na osnovu glasova publike. To je, ispostavilo se, kolega koji je poslao fotografiju sa rednim brojem 1 – Mladen Decović.

Struktura nagradnih paketa će i ostalim takmičarima, koji su se plasmanom u TOP 10 za to kvalifikovali, biti adekvatna tehnici koju su prijavili za takmičenje.

Dakle, konačna rang lista izgleda ovako:

PlasmanOsnovR.br. fotografijeIme i prezime
1Žiri9Saša Danilović
2Publika12Miloš Đuričić
3Publika22Nikola Šljivić
4Publika21Veljko Cvetićanin
5Publika8Aleksandar Potokar
6Publika4Vojin Vojinović
7Publika1Mladen Decović
8Publika7Dejan Malenović
9Publika14Srđan Tomić
10Publika20Mita Ilijević

Nagrađeni, svoje nagrade, koje se ogledaju u priboru, opremi i promotivnom materijalu organizatora i sponzora ( u najavljenoj novčanoj protivvrednosti ) mogu očekivati na kućnu adresu, nakon Božićnih praznika, kada krene normalni režim rada. Kako zbog nabavke, tako i zbog isporuke nagrada. U slučaju potrebe za dodatnim informacijama, kontaktiraćemo vas putem e-maila koji ste ostavili prilikom prijave za nagradnu igru.

Zahvaljujem se ovogodišnjim sponzorima bez kojih ova nagradna igra ne bi bila na ovom nivou, i sa ovakvim nagradnim fondom. Ove godine, rekordnih, preko 400. To su, da napomenem još jednom, SPORTFISHER iz Jagodine  – kao generalni sponzor nagradne igre, potom prodavnica ribolovačkog pribora i opreme  Gold Fish  iz Leskovca, urednik Ribolovačkog Foruma Srbije – kolega i prijatelj Nikola Cvetković, kao i kolega Miodrag Rilak, koji se u drugom delu nagradne igre u ime svog ribolovačkog FB networka gde spadaju – FB grupe: Ribolovci Kruševca i šireProdaja i kupovina isključivo feeder pribora, Ribolovci na FB, kao i  FB stranica Fideraši Kruševca i šire, i u svoje lično ime, pridružio sponzorskom pulu, i značajno uvećao nagradni fond. U njihovo ime, ime organizatora nagradne igre, i svoje lično – izražavam veliku zahvalnost svim učesnicima – na učešću.

I na kraju, jedna napomena:

I ove godine, kao i prethodnih, bilo je dosta nevažećih prijava. Iz nepoznatog razloga ( jer se podrazumeva da su svi pročitali pravila i propozicije pre slanja prijave), veliki broj kolega je slao fotografije koje ne ispunjavaju MINIMUM uslova iz propozicija  – kojima je određena ova nagradna igra, pa su takve prijave, jednostavno, morale biti odbijene. Naravno, svako od njih ( kao i oni čije su prijave prihvaćene) dobili su povrtani email, najpre prvi – kao obaveštenje da je njihova prijava evidentirana i da će biti obavešteni o statusu iste po njenom razmatranju, a potom i drugi, gde su bili obavešteni da li je i, ukoliko nije, zbog čega prijava nije prihvaćena.

Posebna žal ostaje za nekoliko kvalitetnih fotografija koje nisu ušle u TOP 10 na osnovu glasova publike, jer je očigledno da te kolege, čije fotografije svakako ispunjavaju ne samo uslove za TOP 10 – već, da su se tamo našle, bi svakako ušle i u najuži izbor za glavnu nagradu – nisu želeli da u velikoj meri uzurpiraju druge da glasaju za njih. I na tome im hvala, ali je svakako činjenica da zaslužuju drugačiji plasman i to treba pomenuti. Tu mislim na više od polovine onih koji se nisu plasirali u TOP 10, a po kvalitetu fotografija su svakako trebali biti tu.

Zato, krajem ove godine kada organizujemo narednu “Novogodišnju nagranu igru 2016/17” propozicije će u tom delu svakako biti izmenjene, pri čemu će veće pravo o odlučivanju kandidata za TOP 10 biti dato sponzorima i organizatoru, a tek manji deo publici, pa će time i konkurencija za glavnu nagradu biti daleko veća nego što je to bio slučaj ove godine.

I na samom kraju, šta drugo poželeti za novi početak – nego da sve što, sa puno zdravlja, započnete u Novoj godini, završite neslućenim uspehom !

Do neke naredne nagradne igre i/ili prilike za nagrađivanjem – BISTRO i svako dobro !

Nikola Jovanović
Glavni urednik

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Ukoliko još niste lajkovali stranicu Ribolovačkog Portala Srbije na Facebooku potražite nas OVDE.
Postanite član grupe Ribolovački Portal Srbije ,na Facebooku, i učestvujte u konstruktivnim diskusijama o ribolovu.
Ukoliko ne pratite Ribolovački Portal Srbije na Twitteru, potražite nas @RibolovSrbija.

Ribolovački Portal Srbije

About Ribolovački Portal Srbije

Ribolovački Portal Srbije.

24 Comments

 1. Ribolovački Portal Srbije

  Ribolovački Portal Srbije

  24/01/2016 at 22:37

  Poštovane kolege dobitnici nagrada u nagradnoj igri,

  iako smo najavili da će isporuka nagrada biti izvršena u ponedeljak 25.01.2016. isporuka će ipak morati da bude pomerena za jedan dan.
  Dakle, šaljemo u utorak 26.01.2016. a stiže u sredu 27.01.2016.
  Zbog velikog broja paketa i artikla, nismo uspeli sve da spakujemo u kutijama koje nam je dostavio kurir PostExpresa, pa će biti potrebno da nam, u ponedeljak 25.01.2016. dostave još koju kutiju, kako bi sve bilo propisno spakovano i sigurno dopremljeno.

  Dakle, svi dobitnici svoj paket sa nagradama mogu očekivati u sredu 27.01.2016. godine.

  Pozdrav.

  • Милош

   25/01/2016 at 08:49

   Хвала вам на труду и на наградама. Заслужујете сваку похвалу. Желим вам пуно среће и успеха у раду и животу. Живели и поштено на води. БИСТРО СВИМА !!!

  • Милош

   27/01/2016 at 10:56

   Ngrada stigla. Hvala vam od srca. Prelepe i veoma korisne stvarcice. Sve sto je stiglo je za svaku pohvalu. Hvala jos jednom. Živeli i nadam se da se da ću se ponovo prijaviti za sledeću novogodišnju nagradnu igru samo sa boljim ulovom i kvalitetnijom fotografijom. BISTRO !!!

   • Ribolovački Portal Srbije

    Ribolovački Portal Srbije

    27/01/2016 at 11:41

    Drago nam je da Vam se sviđa nagrada, i da će Vam zaista koristiti.
    To je bio cilj !
    Vidimo se u nekoj od narednih prilika (nagradnih igara) !

 2. Srdjan

  18/01/2016 at 09:39

  Ja sam na terenu ove nedelje pa me interesuje da li ce nagrada biti poslata ovih dana da mogu reci nekom kuci da preuzme? Hvala!

  • Ribolovački Portal Srbije

   Ribolovački Portal Srbije

   21/01/2016 at 20:35

   Poštovani Srđane,

   u petak 22.01.2016. godine očekujemo da pristigne poslednji sponzorski paket, tako da paketi sa nagradama, zbog predstojećeg vikenda, kreću ka dobitnicima, u ponedeljak 25. januara.
   Na Vašoj adresi će biti, u utorak 26.01.2016. godine, u toku dana.

   Ukoliko dođe do nekih, nepredviđenih, promena – bićete obavešteni, ali se najiskrenije nadamo da se to neće desiti.

   Hvala Vam na učešću u nagradnoj igri, i čestitamo na dobitku.

 3. Mladen

  12/01/2016 at 07:20

  Kad otprilike nagradjeni mogu da ocekuju nagrade?

  • Ribolovački Portal Srbije

   Ribolovački Portal Srbije

   12/01/2016 at 23:00

   U drugoj polovini januara. Najverovatnije, u periodu od 18-22. januara.
   Nagrde u okviru nagradnog fonda se polako prikupljaju, posle dosta neradnih dana oko novogodišnjih i Božićnih praznika.
   Pozdrav !

 4. Милош

  03/01/2016 at 20:35

  Све честитке организаторима и наравно спонзорима. Желим вам успешнију и бољу нову годину 2016. Честитке свим учесницима наградне игре. Колеги риболовцу Саши Даниловићу честитам на освојеном првом месту претходне и ове године. Хвала свима. Прелепо такмичење. БИСТРО И ПОШТЕНО НА ВОДИ !!!

  • Aleksandar

   03/01/2016 at 21:28

   Stvarno najbolja slika. Prelepa pozadina i fenomenalan teren za sarana. Cestitke pobedniku i svim nagradjenim takmicarima. Ulepsali ste kraj ribolovacke godine ovom igrom!

   • Ribolovački Portal Srbije

    Ribolovački Portal Srbije

    03/01/2016 at 21:59

    Hvala što tako mislite.
    To nam je zaista bio i cilj. Da kraj stare i početak Nove godine (pojedinim) kolegama učinimo što lepšim.
    Trudili smo se da zaista od onih koje su se plasirale u TOP 10 pobedi najbolja fotografija po svim kriterijumima.
    Uz sve to, ovu “divlju životinju” je trebalo najpre upecati, a potom i izvući iz ovg krša i loma. Tako da, uz fenomenalnu kompoziciju fotografije, ovo zaista jeste pobednička fotka.
    Pozdrav i BISTRO (Y)

 5. Dzoni

  03/01/2016 at 20:19

  Drugu godinu zaredom prvi. Svaka cast Danilovicu. Stvarno zasluzeno. Fotografija je prelepa. Medjutim, moram napomenuti da je rasporedjivanje nagradnog fonda na jednak iznos svakom od 9 ostalih koji ce biti nagradjeni besmislen potez za jednu nagradnu igru i ponistavanje glasova publike. Ispada da 1203 glasa koje je imao prvi ima istu tezinu kao i 151 koje ima deseti na listi. To se nigde tako ne radi da se nagradni fond deli na ravne delove. Ako cete tako nastaviti rasporedjivati nagrade napisite odmah na pocetku igre da se pojedini ne “previse” trudili.

  • Ribolovački Portal Srbije

   Ribolovački Portal Srbije

   03/01/2016 at 20:59

   Poštovani kolega,
   propozicije su tu ( na ovoj stranici) od prvog trenutka najave nagradne igre, i nisu se promenile ni za promil. Sva pravlia, propozicije, način odlučivanja i određivanja pobednika, pa i raspodela nagraa je poznat od prvog trenutka.
   Međutim, apsolutno je jasno da dobar deo takmičara nije dobro ili pročitao ili shvatio pravila, pa čak ni šta je suština nagrađivanja. DA nije bilo glasova publike, pojedine fotografije se NIKADA ne bi našle u TOP 10.
   Ono što možemo da Vam obećamo za narednu godinu, je upravo promena propozicija u smeru većeg ovlašćenja organizatora i sponzore za sastavljanje TOP 10 liste, a mnogo manji broj koji će u TOP 10 na osnovu glasova publike.
   To što se neko kako Vi kažete više trudio za dobijanje glasova, ne treba (ni on) ni Vi da posmatrate kao borbu za bolji konalan plasman ili vredniju nagradu, već za plasman koji uopšte vodi do nagrade. Jer, da se pojedini iz TOP 10 nisu trudili i pridobijali glasove za TOP 10, i da se tamo išlo na osnovu odluke organizatora i žirija, ponavljamo – NIKADA SE NE BI NAŠLI U TOP 10.
   Sa druge strane, bar polovina fotografija koje nisu ušle u TOP 10 ( jer se kolege koje su poslale prijavu nisu dovoljno trudile da dobiju glasove – kako Vi kažete) APSOLUTNO zaslužuju da se nađu u TOP 10, a mnogi od njih bi da su se tamo našli ušli u ozbiljnu konkurenciju za pobedu i osvajanje glavne nagrade.
   Da rezimiramo,
   dakle, sve što se odnosi na propozicije i pravila nagradne igre je poznato od prve sekunde trajanja nagradne iste, nalazi se na ovoj stranici i dostupno je bilo svima od 01.12.2015 kada je nagradna igra počela. A to što Vi možda sa tim niste upoznati, samo znači da ih niste pročitali ili dobro razumeli.
   Pozdrav.

 6. Dejan

  02/01/2016 at 11:18

  Postovanje za ribolovačkog majstora i velikog čoveka Miodraga Rilaka za njegovu velikodušnost. Ja nisam učestvovao u nagradnoj igri, ali moram da prokomentarišem njegov gest. Danas kad se svuda uzima, retkost je videti bilo kakvo davanje.

  • Ribolovački Portal Srbije

   Ribolovački Portal Srbije

   02/01/2016 at 16:40

   Naravno !!!
   Hvala svim sponzorima, pa i Riletu, koji je u drugom delu nagradne igre poprilično uvećao nagradni fond.
   U uslovima u kojima živimo i radimo, zaista je za svaku pohvalu biti sponzor u bilo kom društvenom segmentu, a pogotovo je velika stvar – to uraditi u ribolovu.
   Hvala svim sponzorima na doprinosu nagradnoj igri !

 7. Miroslav

  31/12/2015 at 09:18

  Zelim da pohvalim nagradnu igru i sve vase napore koje ste ulozili u nju. Danas je ovako nesto sto vi radite stvarno retko i zelim vam da uspete to i da odrzite u narednim godinama. Moj komentar se odnosi na pravila glasanja za koja mislim da nisu najbolje postavljena sto utice na krajnji ishod igre. Napisali ste u komentaru ispod da je dozvoljen jedan glas sa jedne ip adrese sto daje prednost onima koji znaju kako da je promene. U stvarnosti-jedna osoba moze da utice na taj nacin na ceo tok glasanja i prakticno sama da izabere 10 fotografija od kojih cete vi birati pobednicku. Sudeci prema trenutnim rezultatima igra je izgubila smisao jer definitivno neke od najlepsih slika nece uci u izbor za nagrade. Moj predlog je da od sledece godine redakcija bira 7 fotografija na osnovu svojih kriterijuma, a 3 utesne nagrade da se dobiju na osnovu glasova posetilaca sajta. To bi svakako bilo realnije jer sam siguran da necete izabrati slike gde se ne vidi voda, gde se riba lose drzi ili je fotografija mutna kao sto mozemo da vidimo na nekima na trenutnoj listi od 10 koje imaju najvise glasova. A pogotovo ce igra biti regularnija jer ce u izbor za nagradu uci sve fotografije, a ne samo one na osnovu najvise glasova. Ko zeli da menja ip adresu neka se onda bori za neku od 3 utesne nagrade, ali onih 7 ce otici u prave ruke. Mislim da je to najrealnija opcija i niko se nece ljutiti jer redakcija ima svoj kriterijum na osnovu koga bira. Srdacan pozdrav iz Kraljeva i cestitam vam Novogodisnje i Bozicne praznike uz zelje za dobro zdravlje i mnogo uspeha u Novoj godini.

  • Ribolovački Portal Srbije

   Ribolovački Portal Srbije

   31/12/2015 at 17:16

   Poštovani Miroslave,
   najpre, hvala Vam što Vam se dopada ovo što mi evo par godina unazad radimo a tiče se organizacije Novogodišnje nagradne igre, i što cenite naš trud i napor da evo već treću godinu sve protekne u najboljem redu, i da uz ogroman napor, obezbedimo što veći nagradni fond u trenucima ne baš najsrećnijih vremena za to.
   Što se tiče organizacije elekronskog glasanja, ono je urađeno po modelu ankete, i isto pravilo važi ovde kao i za sva online izjašnjavanja, anketiranja, glasanja ili potpisivanja peticije u Srbiji.
   Dakle, nismo mi to izmislili, samo primenili – na identičan način kao i na bilo kom drugom mestu gde je posredi online izjašnjavanje.
   Samo, za razliku od svih ostalih, koji to ne pominju, mi smo bili iskreni i svima dali do znanja da se sa jedne IP adrese može glasati samo jednom. To nećete pročitati ni na “Blicu”, ni “Mondu”, ni “Novostima” ili sajtu “24h peticije”, između svih ostalih gde se vrši online anketiranje, a gde važe potpuno ista pravila. A to je, jedan glas sa jedne IP adrese.
   Mi se trudimo, i to garantujemo, da će od TOP 10 koje izabere publika, zaista najbolja fotografija pobedi, na osnovu unapred zadatih kriterijuma.
   A to su, čistoća fotografije, rezolucija i oštrina, odnos prema fotografisanoj ribi, kompozicija fotografije, i sve ostalo što dobru fotografiju čii dobrom.
   U svakom slučaju, hvala Vam na savetu i iznesenom mišljenju, jer može imati uticaja prilikom organizovanja jedne od narednih nagradnih igara.
   Do tada, i u međuvremenu – sve najbolje u 2016. godini. Provedite je u zdravlju, sreći, veselju i blagostanju – sa sebi najmilijima.

   Srdačan pozdrav i bistro !

 8. Dejan

  30/12/2015 at 23:42

  Da li cete nakon zavrsetka igre objaviti ko je od nagradjenih sta dobio ili ce to biti iznenadjenje za njih?

  • Ribolovački Portal Srbije

   Ribolovački Portal Srbije

   31/12/2015 at 00:22

   To će, svakako, biti iznenađenje za njih, jer nećemo objavljivati ko šta dobija pre nego što nagrade pošaljemo, i iste stignu do dobitnika.
   Ali, naravno, biće objavljen nagradni fond pre slanja (bez imenovanja šta kome ide kao nagrada), a svakog od nagrađenih ćemo zamoliti ( kao što to radimo svake godine), da nam po prijemu nagrade, pošalju fotografiju sa nagradom, kako bi smo na kraju to objavili u posebnoj “galeriji dobitnika” na ovoj stranici.

 9. Davor

  26/12/2015 at 16:27

  Zar nije u pocetku pisalo da slike budu sa divljih voda a ne sa KOMERCIJALA?

  • Ribolovački Portal Srbije

   Ribolovački Portal Srbije

   29/12/2015 at 22:45

   Poštovani Davore – NE!
   Uslov nikada nije bio divlja voda. Tačnije komercijalni revir nikada nije bio zabranjen.
   Jer, u prvi plan i nije akcenat stavljen na takmičenje za najveću ribu, već na najlepšu fotografija sa ulovom.
   A to znači, da će se prilikom određivanja pobednika, kao i svake godine pre svega gledati parametri koji određuju lepu fotografiju.
   Kvalitet slike, rezolucija, kompozicija, priroda, okruženje, odnos prema fotografisanoj ribi u skladu sa osnovnom namerom – a to je promocija C&R, i tako dalje.
   Pozdarv.

 10. Dejan

  22/12/2015 at 12:59

  Moze li neko da objasni kako neko ko ima 500 prijatelja na fejsbuku moze da dobije 500 glasova za sliku koja je realno ruzna po svakom kriterijumu(nacin drzanja ribe, pozadina i sl)? Nemoguce da su mu bas svi prijatelji glasali i to toliko da odskace od ostalih. Jel dozvoljeno glasati vise puta?

  • Ribolovački Portal Srbije

   Ribolovački Portal Srbije

   23/12/2015 at 01:33

   Poštovani Dejane,
   mi zaista nemamo uvida koliko koji takmičar ima prijatelja na Facebooku (ili nekoj drugoj socijalnoj mreži).
   Ali, kako god, ko Vama garantuje, i odakle Vama ideja, da je takmičar o kome pričate (ili na koga mislite), ovu stranicu (link) sa anketom za glasanje delio samo na Facebooku, a ne i na ostalim socijalnim mrežama, portalima i forumima gde ima naloge? Ili da njegovi prijatelji nisu delili svojim prijateljima sa molbom da glasaju za određeni predlog? Vidite li Vi koliko je puta ova stranica podeljena, samo direktno kopirajući ovaj link odavde, ili opcijom “Share”, a ne računajući dalje deljenje putem neke od socijalnih mreža posredstvom linkova koji su već podeljeni? Preko 1100 puta (do ovog trenutka). A uzimajući u obzir sve gore navedeno – REALNO PREKO 2000 puta.
   I zbog čega se Vi vezujete samo za Facebook kao reper za dobijanje glasova?
   Pa sve i da je tako, broj prijatelja na Facebooku (koje Vi pominjete) NI NA KOJI NAČIN NUŽNO NE ODREĐUJE BROJ GLASOVA, koje svaki od takmičara potencijalno može da dobije. Za svaku od ovih fotografija može da glasa bilo ko, ko poseti ovu stranicu, i želi da glasa za fotografiju za koju misli da je najlepša ( iz samo njemu znanih razloga). Dakle, i potpuni stranac koji nema nikakve veze sa takmičarima. Čak, ne mora ni da mu se najviše dopada fotografija – glasa jer je takmičar, recimo, njegov (njen) sunarodnik, i želi mu zbog toga pomoći svojim glasom. Iz, takozvanog, lokalpatriotizma.
   Kao što je slučaj i u bilo kom drugom takmičenju koje se odvija na nivou Srbije (ili van Srbije), a koje je zasnovano na glasanju.
   UPRAVO ZBOG TOGA, glasanje koje je u toku je, po pravilima i propozicijama nagradne igre, samo odabir užeg kruga takmičara koji ide u TOP 10.
   Odluku o pobedniku nagradne igre donosi organizator u konsultaciji sa generalnim sponzorom, birajući između tih 10 fotografija sa najvećim brojem glasova publike.
   A to će, U TO BUDITE SIGURNI, biti najlepša fotografija iz TOP 10, koja ispunjava unapred zadate kriterijume:
   Kvalitet slike, kompoziciju, prirodu, okruženje, odnos prema fotografisanoj ribi u skladu sa osnovnom namerom – a to je promocija C&R, dakle, strogo vodeći računa da se na ribi koja se nalazi na pobedničkim fotografijama ne vide ostaci prljavštine i/ili tragova vezivanja, povreda, krvi, te da na istim budu isključivo žive ribe, i sve ostalo što dobru fotografiju čini dobrom.
   Pravila i propozicije nagradne igre su detaljno objašnjena na ovoj stranici I SMATRA SE DA JE SVAKI TAKMIČAR SA NJIMA UPOZNAT, pre slanja prijave, o čemu je obavešten i povratnim emailom u poruci o statusu prijave, nakon njenog slanja i prihvatanja ( ili ne prihvatanja – jer je bilo i odbijenih prijava) od strane organizatora.
   Ne vidimo šta je tu nejasno. Facebook, sigurno, nije nikakav reper za pridobijanje glasova. Ta društvena mreža, svakako, jeste jedan od resursa za dobijanje glasova, ali ne i jedini.
   Druga stvar, u pravilima lepo piše: “SA JEDNE IP ADRESE SE MOŽE GLASATI SAMO JEDNOM“, i to važi za sve one koji su glasali ili nameravaju da to učine. To je sistem na kome su zasnovane sve online ankete u Srbiji, pa tako i ovde. Ko ima i/ili zna opciju da promeni IP adresu koju mu dodeljuje operater od koga kupuje internet, može glasati i dva puta. Ali, opet, to važi za sve potencijalne glasače podjednako isto, i to su pravila na kojima su zasnovane sva online izjašnjavanja u Srbiji. Pa tako i ovde. Ovo nismo izmislili mi iz Riblovačkog Portala Srbije, već primenili ono što svi koriste.

   U nadi da su Vam sve nedoumice razjašnjene,
   SRDAČAN POZDRAV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook