eXTReMe Tracker
Odrzan prvi LORD Kup - LORD Kup je rođen !

LORD Kup je rođen !

By on 06/06/2015

Marta 2013. godine rođeno je Udruženje sportskih ribolovaca ” Leve Obale Reke Dunav – LORD“, koje je –  svega dve godine kasnije, kao jedno od najmlađih u zemlji, stvorilo preduslove i za organizaciju svog  prvog  Kup takmičenja.
Tako je, dakle, Maja 2015. godine održano i prvo takmičenje u organizaciji LORD-a – LORD KUP 2015.

Sponzorski pool i nagrade

Sponzorski pool i nagrade

Sve se odigralo na jednom od naših najpoznatijih komercijalnih revira Mika Alas u Beogradu, 15. maja 2015. godine kao dvanaestočasovno šaransko Kup takmičenje. Prema propozicijama koje je organizator (USR LORD) predvideo, u opticaju je bio “pun” kapacitet jezera ( svih 13 startnih pozicija), pri čemu je svaka ekipa mogla brojati maksimalno dva ribolovca, koji su mogli koristiti maksimalno četiri štapa. Od mamaca dozvoljeno je bilo pecati na boile i pelete, kao i njihove gumene imitacije, dok je bilo zabranjeno koristiti mamce životinjskog porekla (bilo mrtve ili žive) kao i njihove gumene i/ili metalne imitacije.
Kompletnu i detaljniju propoziciju takmičenja možete pogledati i pročitati OVDE.

Sve je, dakle, počelo 15. maja u 06:00 časova kada je usledilo žrebanje, odnosno određivanje redosleda žrebanja i startnih pozicija, na osnovu istog.  Kada su sve formalnosti oko određivanja startnih pozicija bile završene, u 06:30 je usledio prvi signal za izlazak na startne pozicije, a pola sata kasnije i za početak takmičenja.

A kakvo je interesovanje vladalo za prvi LORD Kup dovoljno govori i podatak, da je jedanaest od maksimalnih trinaest pozicija bilo popunjeno.  Ekipe koje su učestvovale, a na osnovu startnih pozicija određenih žrebom su:

– Carp Team “OPOVO”

– Carp Team “LORD 2”

– Carp Team “DDA BAITS”

– Carp Team “STARA BORČA”

– Carp Team “SPIRIT OF THE WILDERNESS”

– Carp Team “SREMAC  I  JA”

– Carp Team “FIVE STARS BAITS”

– Carp Team “LORD 1”

– Carp Team “2 FAST 4 YOU”

– Carp Team “SKELA”

– Carp Team “VS PANČEVO”

Epilog svega je 121 ulovljena riba za 11 sati čistog pecanja, u ukupnoj težini od tone i po. Tačnije, 1.433.1 Kg, što je prosečnih, sasvim solidnih 11,84 Kg po komadu. Imajući u vidu da je takmičenje bilo održano u vreme, još uvek aktuelnog mresta šarana, te po prilično nestabilnom vremenu tog dana ( koje je u dobrom delu dana obeležila i kiša), može se smatrati da je prvi LORD Kup u potpunosti zadovoljio kako brojem ekipa i organizacijom takmičenja, tako i ostvarenim ulovima.

Evo foto-galerije sa takmičenja:

Na kraju takmičarskog dana, u 18 časova, kako su to propozicije i nalagale, označen je kraj takmičenja, nakon čega se pristupilo proglašenju pobednika. Tri najbolje plasirane ekipe dobile su po pehar i medalju, a svih 11 ekipa dobilo je i zahvalnicu od strane organizatora za učešće. Sve je to učesnicima podelio gospodin, kolega ribolovac, i dokazani “sportsmen” – Vladimir Vanja Grbić.

LORD Kup 2015 - Protokol

LORD Kup 2015 – Protokol

Konačan plasman ekipa, i njihovi ulovi – izgledaju ovako:

 Rezultati i konačan plasman 
Carp tim Komada Ukupna težina
STARA BORČA48578,2
SKELA31371,5
FIVE STARS BAITS10128,8
SREMAC I JA11110,4
SPIRIT OF THE WILDERNESS671
VS PANČEVO670,5
OPOVO443,8
LORD 1334,9
LORD 2113
2 FAST 4 YOU111
DDA BAITS//////
Ukupan ostvaren ulov
1211.433,1

Po završetku takmičenja organizovano je i druženje, kako to i priliči i dolikuje pravim sportskim ribolovcima, a koja uvek pokazuju da je lepo učestvovati, još lepše pobediti, ali nikako nije najvažnije to učiniti “po svaku cenu”,  pa uvek u veselom tonu prikazuje kraj nekog takmičenja podsećajući upravo na to, da prijateljstvo i druženje zbog ribolova i takmičenja NIKAKO ne treba zanemariti. Ovog puta, zbog kiše i lošeg vremena tokom većeg dela dana, izostao je planirani kotlić i pasulj, ali je roštilj sve to nadomestio.

Na samom kraju, evo i video reportaže i delić atmosfere sa prvog LORD Kupa (2015):

LORD KUP je rođen!
Ovaj prvi, premijerni, je apsolutno zadovoljio sve ukuse i očekivanja.
Ribolovački Portal Srbije prijateljskom LORD-u, želi još stotine ovakvih, sa željom da svaki naredni bude sve masovniji i bolji od prethodnog – u svakom smislu, i da već od narednog preraste u međunarodni, a mi ćemo svaki ispratiti i dati mu prostor koji zaslužuje.

Nikola Jovanović
glavni urednik

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Ukoliko još niste lajkovali stranicu Ribolovačkog Portala Srbije na Facebooku potražite nas OVDE.
Postanite član grupe Ribolovački Portal Srbije ,na Facebooku, i učestvujte u konstruktivnim diskusijama o ribolovu.
Ukoliko ne pratite Ribolovački Portal Srbije na Twitteru, potražite nas @RibolovSrbija.

Ribolovački Portal Srbije

About Ribolovački Portal Srbije

Ribolovački Portal Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook