Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/ribolovc/public_html/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/ribolovc/public_html/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/ribolovc/public_html/forum/Sources/Load.php(183) : runtime-created function on line 3
Riblja Corba

Autor Tema: Riblja Corba  (Pročitano 4051 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Sanadac

  • Karašlija
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Poruke: 77
  • Popularnost: 10
  • Pol: Muškarac
  • Sanad- pored Tise
  • Referrals: 0
Riblja Corba
« poslato: 25 Januar 2013, 23:03:47 »
Riblja corba


Sastojci:

Riba 3kg
Crni luk 1kg
Sargarepa 5-6 kom.
Persun 4-5 kom.
Celerov i persunov list
Paprika babura 2 kom.
Paprika ljuta 1 kom.
Paprika crvena ljuta i slatka
Vegeta
Biber
Lovorov list 4-5 kom.
Senf
Vino belo 2-3 dl.
Riblji zacin 2kom.
Paradajz u flasi 0,5l
Ruzmarin
Selen
Bosiljak

Priprema:

Sitno iseckani crni luk propržiti i dobro izdinstati u četvrt litre ulja. Posle toga u jednu činiju dodati šargarepu i peršun (koji su pre toga dobro samleveni u blenderu), dodati još i začin za riblju čorbu, senf, paradajz, ljute crvene paprike, biber, vegetu, ruzmarin, selen, bosiljak, to sve dobro izmešati u 0,5l vode da ne bude grudvica.
U kotlić nasuti dosta vode i dodati pripremljenu smesu. Odmah posle toga u kotlić možemo staviti lovor, peršunov i celerov list (koji smo pre toga vezali), stavimo ucelo ljutu zelenu papriku i dodamo jos sitno izrendanu baburu papriku. To tako kuvamo i po potrebi dodajemo dodajemo začine, od 10 do 15 min. Pre kraja stavljamo ribu i vino, posle toga se može još začiniti (jer riba u sebe povuče slanoću i ljutinu). Boja čorbe se može namestiti dobrom crvenom paprikom i sa malo ulja.Na kraju se vade peršunov i celerov list i zelena paprika. Preporučuje se da čorba bude malo ljuća!




Van mreže Karlitto

  • Ribolovački Forum Srbije
  • Administrator
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 7
  • -Receive: 0
  • Poruke: 828
  • Popularnost: 50
  • Pol: Muškarac
  • Ribolovački Forum Srbije
  • Referrals: 6
    • Riboloački Portal Srbije
Odg: Riblja Corba
« Odgovor #1 poslato: 27 Januar 2013, 20:35:55 »
Mmmm, ... njam, njam  sm4
 hi:

Van mreže Fikus

  • VIP
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 4
  • Poruke: 334
  • Popularnost: 30
  • Pol: Muškarac
  • In contactu cum auro homo amisso mente ! ! !
  • Referrals: 3
    • Svet Zivotinja
Odg: Riblja Corba
« Odgovor #2 poslato: 29 Januar 2013, 10:26:15 »
Mmm... Hvala za recept... Ce mora uskoro da isprobamo... Samo da pitam, stavlja li se glava od soma?!  sm27

 

Greška u bazi podataka

Molim vas pokušajte ponovo. Ako ponovo vidite ovu grešku, prijavite grešku administratoru.