Autor Tema: Punjeni saran  (Pročitano 3067 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Sanadac

  • Karašlija
  • **
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 0
  • Poruke: 77
  • Popularnost: 10
  • Pol: Muškarac
  • Sanad- pored Tise
  • Referrals: 0
Punjeni saran
« poslato: 18 Januar 2013, 19:54:32 »
Način pripreme

Očišćenog i po širini zasečenog šarana posoliti (i iznutra i spolja). Sitno iseckati (na kockice) beli i crni luk, staviti u jednu činiju pa dodati vegetu (oko 2 kašičice), biber i sve izmešati.
Ovom smesom napuniti utrobu šarana i ušiti koncem, tako da ne ispada prilikom pečenja.
Tepsiju s uljem (oko 1/2 litra, u zavisnosti od veličine tepsije, ali da ga bude 1 prst od dna) dobro ugrejati u rerni na 220 stepeni i kada je ugrejano, spustiti napunjenog šarana.
Peći dok se ulje u tepsiji ne izbistri a šaran dobije zlatnu boju. Obavezno ga povremeno prelivati uljem u kojem se peče. Da se ne bi zalepio za dno tepsije, može se staviti na 3-4 tanke daščice u tepsiju.
Nakon pečenja, izvaditi ga iz tepsije. Uz ovo jelo izvrsno ide krompir salata i vino.

Sastojci
       šaran (2-2,5 kg)
    * 2 glavice crnog luka
    * 1 čen belog luka
    * so
    * biber
    * vegeta
    * ulje




Van mreže Karlitto

  • Ribolovački Forum Srbije
  • Administrator
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 7
  • -Receive: 0
  • Poruke: 828
  • Popularnost: 50
  • Pol: Muškarac
  • Ribolovački Forum Srbije
  • Referrals: 6
    • Riboloački Portal Srbije
Odg: Punjeni saran
« Odgovor #1 poslato: 19 Januar 2013, 05:33:37 »
Još jedan u nizu recepata za spremanje "pijanog šarana". HVALA.

Van mreže Fikus

  • VIP
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 4
  • Poruke: 334
  • Popularnost: 30
  • Pol: Muškarac
  • In contactu cum auro homo amisso mente ! ! !
  • Referrals: 3
    • Svet Zivotinja
Odg: Punjeni saran
« Odgovor #2 poslato: 20 Januar 2013, 00:07:13 »
Hvala za recept Sanadac...  O0

 

eXTReMe Tracker