Autor Tema: Peceni Smudj Sa Sosom Od Pecuraka  (Pročitano 3665 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Fikus

  • VIP
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 4
  • Poruke: 334
  • Popularnost: 30
  • Pol: Muškarac
  • In contactu cum auro homo amisso mente ! ! !
  • Referrals: 3
    • Svet Zivotinja
Peceni Smudj Sa Sosom Od Pecuraka
« poslato: 29 Oktobar 2013, 21:13:56 »
Peceni Smudj Sa Sosom Od Pecuraka



300 gr Pecuraka
1 Cen Belog Luka
1 Kasika Putera
1 dl Vina
1 dl Neutralne Pavlake
Persunov List
Biber
So




U serpu se stavi puter i 1 cen belog luka u komadu, zagreva se lagano na ringli dok ne zamirise. Ne treba prziti beli luk da ne bi potpuno promenio ukus i miris. Prvo se dodaju iseckane pecurke i proprze svega par minuta. Posolite, pobiberite i dodajte vino. Kuvajte dok alkohol ne ispari. Kada se pecurke skuvaju sameljite ih u blenderu ili stapnim mikserom u kasu, da dobijete pire od pecuraka. U taj pire dodajte pavlaku i po potrebi mleka da sos ne bude jako gust. Prokuvajte jos jednom i na kraju dodajte iseckani persunov list.

Ovim sosom prelijte ispecenog smudja.


http://s21.postimg.org/4tz278shz/smudj.jpg
hi:




Van mreže Karlitto

  • Ribolovački Forum Srbije
  • Administrator
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 7
  • -Receive: 0
  • Poruke: 828
  • Popularnost: 50
  • Pol: Muškarac
  • Ribolovački Forum Srbije
  • Referrals: 6
    • Riboloački Portal Srbije
Odg: Peceni Smudj Sa Sosom Od Pecuraka
« Odgovor #1 poslato: 30 Oktobar 2013, 21:41:12 »
Ufff, već osećam i miris i ukus. Samo ovaj smuđ za slike nije "kvalifikovan" za jelo  ;)

Van mreže Fikus

  • VIP
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 4
  • Poruke: 334
  • Popularnost: 30
  • Pol: Muškarac
  • In contactu cum auro homo amisso mente ! ! !
  • Referrals: 3
    • Svet Zivotinja
Odg: Peceni Smudj Sa Sosom Od Pecuraka
« Odgovor #2 poslato: 31 Oktobar 2013, 00:26:36 »
Uhhh... Slika je preuzeta sa neta, mada mislim da i stuki pripremljenoj na ovakav nacin nista nece faliti... :-)

 

eXTReMe Tracker