eXTReMe Tracker
Dome Gabor: Takmičarske tajne feeder ribolova - Ribolov

Dome Gabor: Takmičarske tajne feeder ribolova

By on 26/04/2016

Čovek koji, kao i obično, bez kompleksa i u duhu najvećih majstora otkriva sve svoje tajne ribolova, i o ribolovu, a koje ga godinama svrstavaju u sam vrh takmičarskog dela ovog zanata. Ali i neko, ko aktivno učestvuje u proizvodnji odličnih primama, mamaca i opreme pod okriljem sopstvenog Haldorado brenda – koji je za relativno kratak period usavršio do te mere da pripada samom svetskom vrhu, kao i učešće u testiranju i konstrukciji feeder štapova – kao saradnik SPRO tima, a koji i nose njegovo ime – Dome Gabor.

Dome Gabor - Tajne takmičarskog feeder ribolova

Dome Gabor – Tajne takmičarskog feeder ribolova u pecanju bele ribe (Foto: Haldorado portal)

U ovoj epizodi, za razliku od većine filmova iz njegove produkcije koji se bave šaranskim feeder i metod ribolovom, prikazuje takmičarske tajne kod pecanja bele ribe – u ovom slučaju pecanja deverike, na jednom mađarskom jezeru – ribnjaku (Diósjenő), ali koje se vrlo rado mogu primeniti i u slobodnom, rekreativnom, ribolovu.

U ovom četrdesetominutnom filmu se može videti sve što je potrebno. Počevši od načina pripreme hrane, komponenti koje koristi u samoj pripremi i načina na koji to radi, njegov razlog zašto kod pecanja deverike hranu pravi neposredno pre pecanja – pored vode, potom, vezivanje sistema, način postavljanja hranilice, ulogu monofilnog šok lidera (shock leader) kod pecanja na većim daljinama, pribor koji koristi, mamce… i sve drugo (uključujući i male tajne velikih majstora koje nesebično pokazuje) što dobar i produktivan takmičarski ribolov čini dobrim i produktivnim.

Za 6 sati ribolova, koliko traje takmičarski dan, upecao je 52 ribe prosečno teških po pola kilograma, što dovodi do ukupne težine od preko 25 kg, koristeći komponente sa slike:

Haldorado primame i komponente za uspesan takmicarski feeder ribolov

Ovo je Dome Gabor koristio u ovom ribolovu (Foto: Haldorado portal)

A kada se sve to produkcijski prikaže kako to radi Dome Gabor, onda to izgleda ovako:


Priredio
Nikola Jovanović
glavni urednik

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Ukoliko još niste lajkovali stranicu Ribolovačkog Portala Srbije na Facebooku potražite nas OVDE.
Postanite član grupe Ribolovački Portal Srbije ,na Facebooku, i učestvujte u konstruktivnim diskusijama o ribolovu.
Ukoliko ne pratite Ribolovački Portal Srbije na Twitteru, potražite nas @RibolovSrbija.

Ribolovački Portal Srbije

About Ribolovački Portal Srbije

Ribolovački Portal Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook