eXTReMe Tracker
Dome Gabor: Šarani su pobedili! - Ribolov

Dome Gabor: Šarani su pobedili!

By on 22/10/2016

Još jedna uzbudljiva ribolovačka avantura, iz serijala “Avanture na divljim vodama” iz Haldorado produkcije, sa Dome Gaborom u glavnoj ulozi. 

Haldorado paleta proizvoda

Paleta mamaca koju je Dome Gabor koristio u ovom ribolovu

Kao što smo to već navikli od njega, već sa prvim kadrovima nam daje do znanja da će pola sata – koliko traje ova epizoda, proleteti u treptaju oka i jednom dahu. I zaista, ova epizoda koja je snimljena na Malom Dunavu u Slovačkoj – koji se od glavnog toka Dunava odvaja kod Bratislave, pa se na oko 130 km dalje, kod Kolarova, uliva u reku Vah i sa njim ponovo, kod Komorana, vraća u Dunav – obiluje divljinom, naizgled netaknutom prirodom i vrhunskom ribljim fondom.

Dome Gabor nije prvi put na ovoj vodi, ali ga ovde vraća upravo sve ovo gore navedeno. Težak i nepristupačan (tačnije, teško pristupačan) teren, koji ribolovcu, kada do njega dođe, pruža zaista nezaboravnu ribolovačku avanturu.

U prvom ribolovu na ovoj vodi, Gabor je imao dosta krupnih protfiša i deverika ali samo jednog “realizovanog” šarana, pre svega zbog teškog terena sa puno podvodnih prepreka i sa neprilagođenim priborom za tako divlji i nepoznati teren. Sada se, sa znatno “ozbiljnijom opremom” vratio da se osveti šaranima, tako što će ciljano njih pecati. I pokušati da, sa jedne strane, ima više realizacije i “riba na podmetaču”, ali sa druge – svestan da ovako divlja voda može da iznenadi i da ne bude, ni jednog “udarca”.

Dome Gabor - Feeder na divljim vodama

Dome Gabor – Feeder na divljim vodama

Naravno, udaraca je bilo. Kod Gabora je nemoguće da prođe bez toga.

Krenuli su da se ređaju protfiši (jazovi) i deverike, odvijala se jaka i neizvesna borba, ali šarana nije bilo. Oni su i ovaj put pobedili. Međutim, Dome je ovu avanturu završio više nego srećan zbor upecanih riba koje su mu priredile izuzetno zadovoljstvo i borbu, ali koje su mu donele i neke lične rekorde, što se tiče težine.

O kakvim se ribama (protfišima i deverikama) zapravo radi, o kojim težinama, pogledajte u ovom polučasovnom filmu.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Ukoliko još niste lajkovali stranicu Ribolovačkog Portala Srbije na Facebooku potražite nas OVDE.
Postanite član grupe Ribolovački Portal Srbije ,na Facebooku, i učestvujte u konstruktivnim diskusijama o ribolovu.
Ukoliko ne pratite Ribolovački Portal Srbije na Twitteru, potražite nas @RibolovSrbija.

Ribolovački Portal Srbije

About Ribolovački Portal Srbije

Ribolovački Portal Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook