eXTReMe Tracker
Bačka Topola: Takmičenje u varaličarenju uz paljenje zaplenjenih mreža - Ribolov

Bačka Topola: Takmičenje u varaličarenju uz paljenje zaplenjenih mreža

By on 27/10/2016

Povodom 60 godina od osnivanja prve ribolovačke organizacije u Bačkoj Topoli Ekološko udruženje ribolovaca “Jezero” organizuje na Bačkotopolskom jezeru takmičenje u sportskom ribolovu – varaličarenju.

Prvi varaličarski kup na Bačkotopolskom jezeru

Foto: EUR Jezero – Bačka Topola

Susret ribolovaca iz cele Vojvodine, Mađarske i Hrvatske održaće se u nedelju 30. oktobra, a organizatori će zapaliti na obali jezera mreže koje su sakupili u akciji hvatanja ribokradica.

Backa topola: TAkmicenje u varalicarenju uz paljenje mreza oduzetih ribokradicama

Foto: B. Vučković / RAS Srbija

 – Najavili su nam se i gosti iz Beograda, kao i proslavljeni odbojkaš Vanja Grbić, inače strastveni ribolovac. Dodelićemo nagrade i priznanja najboljima. Još uvek nismo rešili problem ribokradica i u cilju rešavanja statusa jezera ćemo simbolično zapaliti njihove mreže – kaže Đorđija Zvicer, predsednik UO EUR “Jezero”.

Udruženje je uz podršku ribolovaca iz Subotice, Kanjiže, Sombora, Apatina, Vrbasa i okoline, protestovalo pre tri godine sa porukom da jedino sprečavanjem krivolova i nekontrolisanog izlova jezero može biti spašeno propasti. Tada je rečeno da su iz odgovora na obraćanje ministarstvima i pokrajinskim sekretarijatima saznali da je jezero ribnjak, ali je utvrđeno da na toj teritoriji ne postoje registrovani ribnjaci, da pravni status jezera nije rešen i da niko nije nadležan za ovo jezero.

Izvor: Blic

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Ukoliko još niste lajkovali stranicu Ribolovačkog Portala Srbije na Facebooku potražite nas OVDE.
Postanite član grupe Ribolovački Portal Srbije ,na Facebooku, i učestvujte u konstruktivnim diskusijama o ribolovu.
Ukoliko ne pratite Ribolovački Portal Srbije na Twitteru, potražite nas @RibolovSrbija.

Ribolovački Portal Srbije

About Ribolovački Portal Srbije

Ribolovački Portal Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook